Közélet

Díjmentes belépés, újdonságok az idei Gombaszögön

Több újdonsággal is találkozhatnak idén a Gombaszögi Nyári Táborba látogatók. Hagyományteremtő jelleggel az idei táborral kezdve minden évben két szlovákiai magyar régió ingyenes hetibérletet kap. Kedveznek a kényelmesebb és családos fiataloknak is.
ÚJ SZÓ ONLINE

2013. május 30. 15:00

 

Idén Pozsony (összes városrésze) és a Nagymihályi járás lakói ingyenes belépőjegyet kapnak a Gombaszögi Nyári Táborba, amely július 16-án nyitja kapuit. A díjmentes heti bérletért elegendő lesz belépéskor felmutatni a lakcímet igazoló személyi igazolványt, és a jegyet minden további nélkül kézhez kaphatják. A kezdeményezés célja az, hogy a peremrégiók, a nyugati és keleti végek is aktívabban bekapcsolódjanak a felvidéki kulturális életbe és könnyebben hozzájussanak ehhez a szlovákiai magyar szórakozási és művelődési lehetőséghez. A jövőben természetesen más-más régió lakosai lesznek abban a szerencsés helyzetben, hogy ingyen és bérmentve vehetnek részt a tábor programjain.
 
Jegyelővétel az interneten
Már elérhető a tábor honlapján  az internetes jegyelővétel, ahol kényelmesen, sorban állás nélkül megvehető a jegy, lefoglalható a szállás és biztosítható az étkezés is. Idén az interneten vásárolt jegy olcsóbb is, mint a helyszínen kifizetett, célszerű tehát online rendelni. A Pozsonyból és Nagymihályi járásból érkezők számára az irányítószám megadásával a belépőjegy ára nullázódik, természetesen a portán ugyanúgy igazolni kell majd a megadott lakhelyet.
 
Ebben az évben a szervezők kedvezni kívánnak a családdal érkező, illetve kényelmesebb táborlakóknak is. A kemping területén lévő faházakon kívül lehetőség lesz a faluban található panziók és kiadó szobák lefoglalására is, szintén a jegyelővételi rendszerben. Emellett kisgyermekes családok részére szánt gyermeksarok is helyet kap a tábor területén, ahol a csemeték gyermekfoglalkozásokon vehetnek részt.
 
Hagyományosan két útvonalon indulnak táborbuszok Nyugat-Szlovákiából, ezzel garantálva a kényelmes odaérkezést Krasznahorkára, és nem utolsó sorban biztosítva a jó hangulatot, ami ezeken a járatokon minden esetben adott. Az egyik a Somorja – Dunaszerdahely – Nagymegyer – Érsekújvár, a másik a Komárom – Párkány útvonalon közlekedik majd. A buszokra szintén az internetes jegyelővételi lapon lehet helyet foglalni, így mindent együtt, kényelmesen lehet intézni.
 
A Gombaszögi Nyári Tábor a szlovákiai magyar fiatalok és barátaik legnagyobb találkozóhelye, ahol az aktuális közéleti kérdések mellett teret kap a zene, a színház és természetesen a csapatjátékok is. Sokak számára a nyár egyik legjobban várt eseményének számító tábor a krasznahorkai autókempingben valósul meg július 16. és 21. közt. Az ingyenjegyes programmal, a jegyárakkal, valamint a szállási lehetőségek kiterjesztésével és a Nyugat-Szlovákiából indított buszokkal igyekeznek a szervezők elősegíteni, hogy mindenki könnyen és egyszerűen eljuthasson Krasznahorkára, és minden évben egy felejthetetlen élménnyel legyen gazdagabb.
 
A Gombaszögi Nyári Táborral kapcsolatos legfrissebb információk és a részletes program megtalálható a tábor hivatalos honlapján, Facebook-oldalán és a Twitteren is. Aki pedig úgy dönt, hogy idén nyáron Krasznarhorka várának idillikus környezetében szeretne eltölteni egy kellemes hetet, az ne habozzon; jelezzen vissza a Facebookon, és egyúttal győződjön meg arról is, hogy idén mennyi régi jó baráttal és új ismerőssel találkozhat. 
 
Az Új Szó a rendezvény médiapartnere.
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
groh

Csorbul az iskolaválasztási jog

Gyatlov-rejtély

Az orosz ügyészség azt állítja, hogy hatvan év után megoldották a Gyatlov-rejtélyt

párakapu vágsellye

Vágsellyén felfrissülhetnek a párakapuk alatt és a szökőkutaknál

a

Folytatják az utak felújítását

Sulík

Csökken a vállalkozásokra háruló teher

Lewis Hamilton
Frissítve

Hamilton indul a pole pozícióból a Stájer Nagydíjon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.