Közélet

Danko: Csehország átveszi a szlovák házszabály egyes intézkedéseit

Pozsony | A cseh Képviselőház átveszi a szlovák parlament házszabályának egyes pontjait. Mindkét ország igyekezni fog összehangolni a házszabályát az Európai Parlamentével. Ezt Andrej Danko (SNS), a szlovák parlament elnöke jelentette ki, miután csütörtökön találkozott a pozsonyi várban Radek Vondráčekkel, a cseh Képviselőház elnökével.
TASR

2018. június 14. 14:59

Andrej Danko Radek Vondráčekkel, a cseh Képviselőház elnökével - TASR-felvétel

„Megegyeztünk, hogy a házszabály-módosítások keretében – mert az Csehországban is esedékes – igyekezni fogunk olyan intézkedéseket is bevezetni, amelyek közelebb hozzák az Európai Parlament jogalkotási gyakorlatát a nemzeti parlamentekhez” – fejtette ki Danko, hozzátéve: ezek egyike az EP és a nemzeti parlamentek közötti kommunikáció és információcsere javítására fog irányulni.

Danko emlékeztetett, hogy Szlovákia már túl van egy házszabály-módosításon, amelyet sokan bíráltak. Ezt a módosítást ugyanakkor felhasználhatta Andrej Kiska államfő védelmére is, ezért meggyőződése, hogy „büszkék lehetünk rá”. Hangsúlyozta, hogy a módosított szlovák házszabály egyes intézkedéseit Csehország is átveszi.

 

2018. május 7. 11:03

Danko Schengenben: Becsülnünk kell a nyitott határokat

Vondráček ezzel összefüggésben annak fontosságát emelte ki, hogy Szlovákia és Csehország kölcsönösen inspirálódhatnak a másik által.

„Az, hogy a politikusokra hogyan tekint a társadalom, a parlamentben dől el” - figyelmeztetett a cseh Képviselőház elnöke. Hangsúlyozta: ezen a téren nagy szükség van a tiszteletre.

A visegrádi négyek (V4) szlovák elnökségével kapcsolatban a tárgyalófelek megegyeztek: dolgozni fognak azért, hogy a V4 hangját meghallgassák Európában. Danko említést tett a V4 közelgő találkozóiról a balti államok, a Benelux államok, majd pedig Németország és Franciaország képviselőivel, melyeket állítása szerint a két országnak közösen sikerült tető alá hoznia.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?