Čaputová: Ígérem, önökkel leszek

Zuzana Čaputová
Pozsony |

Zuzana Čaputová választási győzelmét a Szlovákiában élő kisebbségek nyelvén, köztük magyarul is megköszönte, hangsúlyozta, mindenki elnöke szeretne lenni. Az egyértelmű győztes azután lépett a nyilvánosság elé, miután vetélytársa, Maroš Šefčovič elismerte vereségét.  

 

„Nagy alázattal fogadom ezt a döntést. Tudatosítom, hogy óriási felelősséggel jár. Köszönöm önöknek, hogy velem voltak, és én ígérem, hogy önökkel leszek. Köszönöm a támogatást, amit a kampány során tapasztaltam. Azokkal leszek, akik rám voksoltak, de azokkal is, akik bizalmát egyelőre nem sikerült elnyernem. Mandátumom alatt arra fogok törekedni, hogy elnyerjem azt” – ezek voltak Zuzana Čaputová első szavai, miután egyértelművé vált, hogy ő lesz Szlovákia új államfője.

„Örömmel tölt el a választás eredménye, s tudom, holnap számos interpretációját olvassuk majd el. Ugyanakkor szeretném elmondani, hogy nemcsak a győzelemnek örülök, hanem annak is, ahogyan lezajlott a választás. Sokan kétségbe vontuk, nem hittük el, hogy saját politikai véleményünkkel is harcba lehet szállni, hogy nem kell a populizmus vonatára felszállni, hogy lehet igazat mondani, hogy agresszív szótár és övön aluli ütések nélkül is fel lehet kelteni az emberek figyelmét és érdeklődését” – hangsúlyozta Čaputová azzal, hogy ezt a fordulatot jelezte már a megyei választás, majd megerősítette az önkormányzati, most pedig az államfőválasztás. A leendő államfő hisz abban, hogy ez a trend folytatódik az EP-választás során, mert Szlovákia változást követel.

„A helyzet sokkal jobb, mint amire számítottunk, Azt gondoltuk az igazságosság és a fér hozzáállás a politikában csak intellektuális téma, de azt látjuk, hogy társadalmunkban sokan erre vágynak. Lehet, azt gondoltuk, hogy a tisztesség a politikában a gyengeség jele, most viszont azt látjuk, hogy ebben állhat az erőnk. Azt gondoltuk, a konzervativizmus és a liberalizmus közötti gát átléphetetlen, de azt látjuk, hogy áthidalható” – folytatta köszönőbeszédét Čaputová.

Ne örvendezzünk ellenfelünk szomorúságán, nézzünk előre, mert van mire és kire támaszkodnunk. Van, ami mellett kiálljunk, és van mit rendbe hoznunk.

Keressük meg azt, ami összeköt bennünket, a Szlovákiáért folytatott harcban emelkedjünk felül személyes érdekeinken. Hívjunk meg új embereket, kövessük azokat az ideáljainkat és értékeinket, melyek összekötöttek bennünket ezen választás során. A valódi erő a kitartásban, a türelemben és a lépések fokozatosságában van, ahogyan a víz is képes elhordani a sziklát, mert az olyan nagy dolgok, mint egy ország építése, lassan születnek. Induljunk el önmagunktól. Még egyszer mindenkinek köszönöm” – mondta Čaputová.  

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?