Közélet

Čaputová elégedett a kisebbségek jogállását szabályozó törvényekkel

Dunaszerdahely | A magyarlakta vidéken is támogatókat gyűjt Zuzana Čaputová köztársaságielnök-jelölt.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. március 8. 11:25

- Fekete Nándor felvétele

A Progresszív Szlovákia elnökjelöltjét vegyes társaság várta csütörtökön este Dunaszerdahelyen: fiatalok, idősek, szimpatizánsok és kételkedők egyaránt helyet foglaltak a teljesen megtelt teremben. A találkozón mesélt szakmai életéről. Elmondta: 6 évig dolgozott egy projekten, ami hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére irányult, küzdött a bazini hulladéklerakat ellen, tanácsaival segíttette Lucia Žitňanská igazságügy minisztert. Dolgozott a VIA IURIS szervezetben, aminek online petíciója is hozzásegített ahhoz. hogy a parlament eltörölje az eltörölhetetlennek hitt mečiari amnesztiákat.

A Progresszív Szlovákia elnökjelöltje kifejtette, elégedett a kisebbségeket jogállását szabályozó törvényekkel, és örül, hogy a politikusok hanyagolják az úgynevezett „magyar kártyát”.

A beszélgetésen a kisebbségek nyelvi jogai is terítékre kerültek. Čaputová erről elmondta, a jelenlegi állapotot kielégítőnek tartja. "A magyar kisebbség részéről nem tapasztalok nyomást a jelenlegi állapot megváltoztatására" - mondta a Progresszív Szlovákia jelöltje.

Lapunknak válaszolva Čaputová kijelentette, fontosnak tartja a magyarok lakta régiókat ezért is látogatott Dunaszerdahelyre, majd ezt követően még este tovább utazott Komáromba egy hasonló találkozóra.

Talán egyik szlovák államfőjelölt sem törekszik annyira a magyar szavazatok megszerzésére, mint Čaputová. A napokban elindítottak egy Facebook-kampányt is, amely során a felhasználók egy "Čaputovára szavazok" magyar nyelvű keretet tehetnek a profilképükre. (tl, czg)

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+5
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Még tárgyalnak az alkotmánybíró-jelöltekről

Marco Rossi edzői pályafutása legfontosabb meccsére készül

Adótúlfizetés visszaigénylése

Szlovákia továbbra is ellenőrzi a lengyel húsbehozatalt

Diákok adóbevallása

Szlovákia–Magyarország a tv-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?