Közélet

Bugár: Az 1,2 milliárdos szociális csomagot biztosan nem fogadja el a parlament

Pozsony | Bugár Béla, a Most-Híd elnöke visszautasítja a kormánypártok által javasolt, összesen 1,2 milliárd eurós szociális csomag elfogadását.
TASR

2019. június 17. 11:00

- TASR-felvétel

Kijelentette, nem akarja ekkora összeggel megterhelni a költségvetést, és ugyanezt várja el a másik két kormánypárttól is. „Az eredeti egyezség úgy szólt, hogy ezt ők sem teszik meg” - mondta Bugár a közmédia 5 perc múlva 12 című politikai vitaműsorában. Vitapartnere, Richard Sulík, az SaS elnöke válaszképpen kijelentette, nem aggódna ekkora költségvetési hiány miatt sem, azt az államapparátus leépítésével ellensúlyozná.

Bugár szerint az 1,2 milliárdos szociális csomagot és adókedvezményeket semmiképpen nem fogadja el a parlament. „Nekünk, a Most-Hídnak 150 millió jutott” - jelentette ki Bugár azzal kapcsolatban, hogy pártja mennyi pénzt oszthat szét a szociális intézkedések keretében. Úgy véli, minden kormánypártnak azonos összeg áll rendelkezésére, és Ladislav Kamenický (Smer-SD) pénzügyminiszter kijelentésére hivatkozott, aki 500 millió euróra becsüli a szociális csomagokkal kapcsolatos kiadásokat.

„Nem aggódunk amiatt a hiány miatt, amit ez a kormány hagy ránk” -reagált Sulík. Azt mondta, a választók ilyen szociális csomag elfogadása után annál nagyobb megértéssel fogadják majd az államapparátus leépítését, ha az SaS a 2020-as választások után bekerül a kormányba. „Minél karcsúbb lesz az államigazgatás, annál kisebb lesz a korrupció” - mondta Sulík.

A kormánypártok által előterjesztett javaslatok közül Sulík csak a jogi személyek jövedelemadójának csökkentését tartja észszerűnek, a magánszemélyek jövedelemadójának csökkentésére más javaslatai lennének.

„A mi célunk a kiegyensúlyozott állami költségvetés. Az állam annyit költsön, amennyit beszed az adókból” - tette hozzá. Ezzel a kijelentéssel Bugár is egyetértett.

„Ha a parlamenti választás előtt osztogatni akarnak a népnek, akkor előbb össze kellene spórolniuk erre a pénzt” - zárta Sulík.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Epstein halálától Bill Clinton kék ruhájáig

2:1-re győzött a DAC Nyitrán

SHMÚ: Hétfőn is viharok várhatók csaknem az egész országban

Európai programot!

Két pontot elherdáltak a somorjaiak

VIDEÓ: Belecsapott a villám Danko zászlórúdjába?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?