Közélet

Az SNS támogatja a hármas koalíciót

Pozsony | Már a héten aláírhatják az új, három pártira csökkent koalíciós szerződést a koalíciós pártok elnökei. A Sieť három államtitkári pozíciójáról még nem állapodtak meg, azt valószínűleg a Híd és az SNS osztja el egymás között.
Ibos Emese

2016. augusztus 23. 20:27

Rábólintott a Híd–Smer–SNS hármas koalícióra a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöksége. Az új szerződést még a héten aláírnák a koalíciós felek. Andrej Danko állítása szerint csak a pártok elnökei szignózzák az új szerződést, a Sieťből távozó ötös fogat nem játszik szerepet a feltételek újraírásakor. A közlekedési tárca élén Érsek Árpád (Híd) váltja Roman Brecelyt (Sieť). Danko leszögezte, respektálni fogják a Híd miniszterjelöltjét, bárki legyen is az. A kormánypártok nem sürgetik a minisztercserét, ezért arra a jövő héten kerülhet sor, mivel Brecely rendes szabadságát tölti. A Sieťnek a kulturális, a védelmi és a mezőgazdasági tárcánál van államtitkára. Egyelőre nem tudni, hogy a koalíciós partnerek hogyan osztják el a posztokat. Értesüléseink szerint a Híd szeretné megszerezni mindhárom államtitkári posztot. Cserébe pedig Érsek Árpád miniszteri kinevezését követően a közlekedési tárca államtitkári székét átengedné az SNS-nek.

Az SNS elnöksége végérvényesen elutasítja a Sieťtyel való egyesülést. Bugár Béla (Híd) után immár Andrej Danko is elutasította, hogy a Sieť beolvadhatna pártjukba. „Az SNS frakciója nem bővül, annyi képviselője lesz, amennyit a választások során szerzett. A politikában én nem tudom elfogadni az ilyen mesterséges eljárásokat” – mondta az SNS elnöke. Így viszont már csak a Smer jöhet számításba, sajtóértesülések alapján azonban a legerősebb kormánypárthoz eddig nem érkezett ilyen felkérés.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Hyundai Tucson

Hyundai Tucson plug-in hybrid: már hálózatról is tölthető a vagány SUV

a

Holtan találták Feketenyéken az eltűnt horgászt

A pincesorok egy része sötétedés után a vandálok miatt nincs megvilágítva

Vandálok rongálták meg a kisgéresi pincesorok közötti lámpákat

csíz lengvarský

Rehabilitációs központot adtak át Csízben

rendőrség

Két súlyos baleset is történt a Nyitrai kerületben

Vasárnap

Sztárunk a VASÁRNAPBAN: Johnny Depp

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.