Közélet

Az SNS nem megy bele a nyelvtörvény módosításába

Pozsony | Az SNS kizártnak tartja, hogy beleegyezzen a nyelvtörvény módosításába, melyet az SaS frakciójának néhány képviselője terjesztene elő.
TASR

2019. június 16. 16:05

- TASR-felvétel

Az Andrej Danko (SNS) házelnök irodája által nyilvánosságra hozott közlemény szerint a koalíciós párt nem lát okot arra, hogy 1993. január 1-je után, azaz mióta az önálló Szlovák Köztársaság létezik, "gyengüljön a szlovák nyelv helyzete".

Az SNS szerint a törvénymódosítási javaslattal az SaS csak "feleslegesen fokozza a feszültséget".

A nyelvtörvény azon záradékát, miszerint a szlovák nyelv előnyt élvez a Szlovákiában használatos többi nyelvvel szemben, törölni kellene a törvényből. Ezt a módosítást az SaS frakciójának tagjai - Ondrej Dostál, Zuzana Zimenová és Renáta Kaščáková - terjesztenék elő. A törvénymódosítás a településeket, az egyházakat és az iskolákat is érintené.

Az SaS politikusai szerint ők a törvény azon részeit szüntetnék meg, amelyek a szabad információáramlást akadályozzák, és erre ürügyként az ország hivatalos nyelvének védelmét használják.

A módosítás részleteiről itt írtunk:

 

2019. június 16. 11:14

Az SaS módosítaná a nyelvtörvényt
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés Kočnernek

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?