Közélet

Az SNS és a Híd reméli, hogy sikeres lesz a szavazás

A koalíciós SNS képviselői megegyeztek egymás között, hogy melyik alkotmánybíró-jelöltekre fognak szavazni.
TASR

2019. február 14. 12:10

- TASR-felvétel

Mindezt Eva Antošová (SNS) képviselő jelentette be a pártfrakció ülése után. A megismételt szavazásra csütörtökön tizenegy órától kerül sor.

Eva Smolíková (SNS) képviselő arra számít, hogy ma sikerül megválasztani a jelölteket. Andrej Hrnčiar (Híd), a parlament alelnöke reméli, hogy sikerül kiválasztani legalább annyi jelöltet, amennyiből az államfő kinevezheti az alkotmánybírókat. A képviselő szerint folyamatosan tárgyalnak. Azt, hogy a koalícióban válság lenne, elutasítja. A képviselők megerősítették, hogy a szavazás nyilvános lesz.

A keddi (2. 12.) szavazáson nem választottak ki egyetlen jelöltet sem. A képviselőknek 18 alkotmánybíró-jelöltet kell választaniuk, akik közül az államfő kilencet fog kinevezni a leköszönő alkotmánybírók helyére. A megbízatási idejük 12 évre szól. Összesen 13 alkotmánybíró van.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az Európai Parlament támogatja az óraátállítás eltörlését

Sokat költenek a jelöltek

Bašternákot áthelyezték a máriatölgyesi börtönbe

Hihetetlen indok miatt maradt el a NASA első női űrsétája

Frissítve

Pellegrini egyelőre kizárta az előrehozott választások lehetőségét

Már kapható a legújabb Vasárnap, benne VasárnapEsküvő + 18 oldalon!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?