Közélet

Az OĽaNO és az SaS reagált a PS, az Együtt és a KDH megállapodására

Pozsony | Az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OĽaNO) mozgalom minden olyan aktivitást üdvözöl, amely elősegíti, hogy a parlamenti választások után ne legyen a kormány tagja sem a Smer-SD, sem az SNS, sem az ĽSNS. Richard Sulík, az SaS vezetője ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy koalícióra csak a választások után szoktak lépni. Az OĽaNO és az SaS a három parlamenten kívüli párt, a Progresszív Szlovákia (Progresívne Slovensko - PS), az Együtt (Spolu-OD) és a KDH szerdai megállapodására reagáltak.
TASR

2019. július 10. 14:24

- TASR-felvétel

„Minden, ami hozzásegít ahhoz, hogy a parlamenti választások után ne kormányozhasson az egyik említett párt sem, Szlovákia javát szolgálja” – fogalmazott Matúš Bystriansky, az OĽaNO szóvivője.

Sulík ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy az emberek és nem a politikusok döntenek arról, ki kormányozzon. „Az SaS tisztességes és felkészült párt. Világosan meghatároztuk, milyen megoldásokat kínálunk, és tudjuk, kikkel érhetjük el ezeket. Ehhez nem kell megállapodásokat aláírni, ehhez a választók megfelelő támogatása kell” – fűzte hozzá.

A három parlamenten kívüli párt, a Progresszív Szlovákia (Progresívne Slovensko - PS), az Együtt (Spolu-OD) és a KDH tagjai által a választások előtti együttműködésről kötött megállapodás két konkrét kötelezettségvállalást tartalmaz. A pártok képviselői megegyeztek, hogy a választási kampány során nem fogják támadni egymást, illetve hogy a jövőbeni kormányprogram prioritásait tekintve a közös pontokra fognak összpontosítani.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?