Az oktatási tárca megkezdte a felsőoktatási intézmények és az SAV értékelését

Branislav Gröhling k

Az Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztérium megkezdte a felsőoktatási intézmények és a Szlovák Tudományos Akadémia (SAV) tudományos és kutatói-alkotói tevékenységének időszakos értékelését.

Az alkotótevékenység alapos tartalmi értékeléséről van szó, amely például a publikációkat és a művészeti tevékenységet érinti. A TASR-t az oktatásügyi tárca marketingosztálya tájékoztatta azt is hozzátéve, hogy az alkotótevékenységet a világ különféle szakértői fogják értékelni.

A cél a felsőoktatási intézmények és az SAV minőségi szempontú értékelése. Az alkotótevékenységüket egy 165 tagú bizottság fogja értékelni a világ 19 országából. Az egyes munkákat 28 kutatási területre osztották. „Az alkotótevékenység időszakos értékelése ebben a formában egy kísérleti jellegű projekt. Jelenleg csak az alkotótevékenységet értékelik, mint például a tudományos publikációkat és a művészeti alkotásokat. A jövőben olyan további szempontokat is figyelembe vennének, mint például a társadalmi hasznosíthatóság vagy a kutatási környezet” – mondta Ľudovít Paulis oktatásügyi államtitkár.

A kutatási, fejlesztési, művészeti és más alkotótevékenység időszakos értékelését hatévente fogják végezni. Az értékelés az oktatásügyi minisztérium által kiadott szempontok és módszertan szerint történik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?