Közélet

Az MF felszólította Bugárt, magyarázza meg, milyen kapcsolatban volt Kočnerrel

Pozsony | A parlamenten kívüli Magyar Fórum (MF) párt felszólította Bugár Bélát, a Híd kormánypárt elnökét, hogy azonnal magyarázza meg, milyen kapcsolatban volt Marian Kočnerrel, és hogy a párt miért járt el a vállalkozó érdekeivel összhangban. A Magyar Fórum azokra a médiában megjelent információkra reagált, melyek szerint Bugár Kočnerrel beszélt a kormány bukásának lehetőségéről.
TASR

2019. augusztus 15. 11:00

Frissítve
- Plus 1 den

Bugár a Denník N napilapnak elismerte, hogy Marian Kočnerrel, akivel egy üdülésen találkoztak, nem csak üdvözölték egymást, ahogy korábban állította, hanem beszéltek is. Hozzátette: a vállalkozó reggeli közben ült le az asztalukhoz. „Pár szót váltottunk, főleg az aktuális hazai helyzet felől érdeklődött” – mondta a pártelnök, aki cáfolta, hogy délután is találkoztak volna, ahogy a vállalkozó állította. Azt is tagadta, hogy Marian Kočner kiabált volna vele.

A Marian Kočner és Alena Zs. közötti, nyilvánosságra került üzenetváltásból kiderült, hogy Kočner más politikusokkal is kapcsolatban volt. Robert Kaliňák (Smer-SD) volt belügyminiszterrel telefonon tartották a kapcsolatot, Robert Fico volt kormányfővel és a Smer-SD elnökével pedig állítólag személyesen is találkoztak. Marian Kočner és Alena Zs. ellen is a Kuciak-gyilkosság megrendelése ügyében folyik eljárás.

A Progresszív Szlovákia – Együtt (Progresívne Slovensko – Spolu) pártkoalíció felszólította Bugár Bélát és Robert Ficót, hogy 24 órán belül magyarázzák meg, miért konzultáltak Kočnerrel, vagy mondjanak le.

„Kočner vállalkozónak a generációja politikusaival való összeköttetései bizonyítják, hogy le kell cserélni őket, mert ellenkező esetben soha nem lesznek alaposan kivizsgálva az elmúlt 20 év ügyei” – nyilatkozta a koalíció nevében Silvia Hudáčková.

Az SaS és az OĽaNO ellenzéki pártok bírálják Bugár Bélát a Kočnerrel folytatott párbeszéde miatt. Richard Sulík, az SaS elnöke szerint Bugár a „smeres kormány” érdekeit szem előtt tartva közvetlenül részt vett a „kárelhárításban” Ján Kuciak és a jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolását követően. Igor Matovič, az OĽaNO vezetője kijelentette: Bugár ezáltal végleg elveszítette a morális jogát arra, hogy a politikában maradhasson.

Matovič szerint Bugár szándékosan becsapta és félrevezette az egész országot. Hasonló szellemben nyilatkozott Sulík is. „Amíg egész Szlovákia gyászolt és tüntetett, Bugár Béla egy egzotikus kiránduláson vitatta meg Kočnerrel, hogyan lehetne rászedni a polgárokat és ellentmondani az akaratuknak” – írta a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben.

2019. augusztus 15. 09:39

Kočner a Maldív-szigeteken egyeztetett Bugárral
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kilenc évet kapott Juraj Hossú, Henry Acorda gyilkosa

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Továbbra is elégedetlenek a pedagógusok a fizetésük miatt

Már 334 forint felett jár az euró

Agócs Attila: A Kuciak-gyilkosság után ki kellett volna lépnünk a koalícióból

Nemesócsán ismét polgármestert választanak szombaton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?