Közélet

Az érdeklődőknek még pár napjuk van támogatásért folyamodni a Zöld Oktatási Alaphoz

Jövő héten jár le az oktatási és nevelési tevékenységek támogatására irányuló kérelmek benyújtásának határideje. A Zöld Oktatási Alap 2. évfolyamában kormányzaton kívüli és non-profit szervezetek 5-10 ezer eurós támogatást igényelhetnek környezetvédelmi oktatásra, nevelésre irányuló projektumok megvalósítására.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. január 9. 14:19

Sólymos László - TASR-felvétel

„A Zöld Oktatási Alap összefogja a magán-, az állami és a non-profit szektort, és hozzájárul a környezeti nevelés színvonalának emeléséhez Szlovákiában Ezért arra kérem az érdeklődőket, akik még nem nyújtották be kérelmüket, legkésőbb január 15-ig tegyék ezt meg“ – mondta Sólymos László környezetvédelmi miniszter.

Az aktuális felhívás célja támogatni a fenntartható fejlődés szempontjából fontos környezetvédelmi nevelést és tudatosságnövelő tevékenységeket. Támogatásra számíthatnak a gyerekek és fiatalok környezeti nevelésére valamint az élethosszig tartó oktatásra irányuló tervek, újdonságnak számít a pedagógiai dolgozók és koordinátorok képzésének és a kapacitásépítés finanszírozása.  

Témakörök:

Zöld és intelligens települések, átmenet a körforgásos gazdaságra

Egészséges és fenntartható épületek

Az éghajlatváltozás káros hatásainak megelőzése és enyhítése

A levegő minőségének javítása

Tiszta mobilitás

Víz a fenntartható fejlődésért

Polgári társulások, szervezetek, a jogi személyek érdekképviseletei, az alapítványok és a közérdekű környezetvédelmi szolgáltatásokat nyújtó nonprofit szervezetek igényelhetnek támogatást. Az alap 2. évfolyamának partnerei a Slovnaft, a CRH, a Slovalco, a Velux, a U.S.Steel, az EPH  Alapítvány és a Tajpej Képviseleti Iroda.

Bővebb információk a Zöld Oktatási Alap honlapján www.zelenyvzdelavacifond.sk találhatók. Kérdéseiket pedig a zvf@sazp.sk e-mail címre küldhetik az érdeklődők.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová utcahosszal vezet

Nem borult a papírforma: a szlovákok 2:0-ra legyőzték a magyarokat

Rácz Noémi két évtizednyi alkotása a Löffler Múzeumban

Egy tengeralattjáró tragédiája. Egy könyv és egy film a 2000-es katasztrófáról

A Híd Čaputovát támogatja, a civilek még tárgyalnak

Egyre színesebb a pozsonyi maraton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?