Közélet

Az emberek kétharmada nem bízik a bíróságokban

Pozsony | A szlovákiai közvélemény valamivel jobban bízik az igazságszolgáltatásban, mint korábban, de az emberek kétharmada még mindig nem bízik a bíróságokban – derül ki egy felmérésből.
TASR

2016. október 19. 17:07

A tavalyi évhez képest 11 százaléknyival többen bíznak a szlovák bíróságokban, míg 14 százalékkal csökkent azok száma, akik nem bíznak a bírókban. Mindez abból a felmérésből következik, melyet a Bírói Tanács és a Via Iuris szervezet készíttetett szeptemberben, 1014 ember lekérdezésével.

A felmérés eredménye optimizmusra ad okot Jana Bajánková, a Bírói Tanács elnöke szerint. Azt is elmondta, hogy nem teljesen elégedettek az eredménnyel. Ami érthető is, hiszen a válaszadók hatvan százalék fölötti része azt nyilatkozta, hogy nem bízik a bíróságokban és az igazságszolgáltatásban.

Mindössze 33 százaléknyian mondták, hogy bíznak a bírókban.

Zuzana Čaputová, a Via Iuris ügyvédje, is a bizalom növekedését emelte ki: „Hosszú idő óta változik meg a trend, hogyan viszonyul a közvélemény a szlovák bíróságokhoz. Azt mutatja, hogy az igazságszolgáltatásban eszközölt változások konkrét eredményekhez vezetnek.“

Önnek ajánljuk

Gyászban Kolon és Gímes

Nyilvánosságra került a buszbaleset áldozatainak neve és életkora

Ideiglenesen átköltöztetik a dunaszerdahelyi idegenrendészet kirendeltségét

Anyagilag is segítik a buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit

KFC: felemás volt az őszi szezon Komáromban

A pályaválasztást ne hagyjuk az utolsó pillanatra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!