Közélet

Az ellenzéki SaS nem szavazza meg Cséfalvayová (Híd) leváltását

Pozsony | Az SaS nem ért egyet a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) követelésével, mely szerint le kellene váltani Katarína Cséfalvayovát (Híd), a parlament külügyi bizottságának elnökét.
TASR

2018. augusztus 9. 15:07

(Fotó: Plus 7 dní - Martin Domok

Ha az SNS előáll egy ilyen indítvánnyal, akkor azt az SaS nem fogja támogatni.

„Azt a tényt, hogy az SNS kormánypárt létére szembemegy Szlovákia hivatalos pozíciójával, a kormánykoalíció ugyanolyan komoly problémájának tartjuk, mint a kliensrendszert és a korrupciót, amelyet a Smer és az SNS a bűnözési struktúrák szintjére emelt” – jegyezte meg Martin Klus (SaS) parlamenti képviselő.

 Az SaS a koalíciós pártok komoly nézetkülönbségeinek a felerősödéseként, illetve a kormány bukásának előszeleként értelmezi a Híd és az SNS között feszülő jelenlegi külpolitikai ellentétet. A párt azt várja, hogy a koalíció elkerüli a kormányválság elhúzódását, és az előrehozott választásokra fog szavazni.

 Az SNS szerdán azt követelte, hogy azonnal váltsák le Katarína Cséfalvayovát, miután a bizottság elfogadott egy állásfoglalást, amelyben elutasítják a Krím oroszok általi annektálásának és megszállásának a legitimálását azáltal, hogy szlovák köztisztviselők látogatnak oda. A nemzetiek szerint a bizottság szerdai rendkívüli ülését nem előzte meg a koalíciós partnerekkel való egyeztetés, és ezáltal a koalíciós szerződés durva megsértésére került sor.

2018. augusztus 8. 16:32

Az SNS Cséfalvayová leváltását követeli a koalíciós szerződés megszegése miatt
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Elhunyt Grendel Lajos

GALÉRIA: Az európai parlamenti képviselőkkel tárgyaltak a kelet-szlovákiai mezőgazdászok

Több tonnás daru gázolt halálra egy nőt

Érdemes idén megkötni a lakástakarék-szerződést

2023-ban leáldozhat a pedagógusok kreditrendszerének

A fogadóirodák szerint ő lehet Mourinho utódja

Legfrissebb galériák
Olvasta már?