Közélet

Az ellenzék szerint Szlovákia a Kuciak-gyilkosság után most válaszút előtt áll

Pozsony | Az ellenzéki OĽaNO és SaS képviselői úgy gondolják, hogy egy évvel az újságíró-gyilkosság után Szlovákia még mindig válaszút előtt áll. Mindkét párt megegyezik abban, hogy Szlovákia demokratikus ország, és csak az embereken múlik, hogy melyik utat választják.
TASR

2019. február 21. 16:54

- Matej Kalina/Plus Jeden Deň

„Mások az arcok, de a módszerek nem. Még mindig hatalmas ügyek állnak megoldatlanul. A polgári összefogást azonban mindenképpen pozitívan értékeljük" – nyilatkozta Veronika Remišová OĽANO frakcióvezető a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Richard Sulík, az SaS elnöke szerint Szlovákia demokratikus ország, amelynek lakói azonban elveszítették a hitüket az igazságszolgáltatásban. „Kizárólag az emberek képesek egy olyan politikai közeget létrehozni, amelyben a maffiának nem lesz helye. Három választás áll előttünk – az államfőválasztás, az EP-választások és a parlamenti választások -, ami három esély arra, hogy Szlovákia a helyes utat válassza" – hangsúlyozta.

 

2019. február 21. 16:01

A rendőrség közzétette, hogy áll a Kuciak-gyilkosság nyomozása

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke szerint a korrupció és a maffia elleni harcból, amely átvette a hatalmat az ország, a rendőrség és az ügyészség felett, mára közügy lett. Matovič egyszersmind felszólította Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfőt, hogy szakadjon el a Smer-től.

Az OĽaNO és az SaS véleményét a parlamenten kívüli Polgári Konzervatív Párt (OKS) is osztja. „A két fiatal brutális meggyilkolása felrázta az embereket, akik szerte az országban kimentek az utcákra és a tüntetésükkel a vezetők tudtára adták, hogy elegük van a fehérgalléros bűnözés beszivárgásából a politikába és az állami szervekbe" – nyilatkozta Ondrej Dostál, az OKS elnöke. Szlovákiának Dostál szerint olyan emberekre van szüksége, akik hasonló bátorságot tanúsítanak, mint azt tette Ján Kuciak is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

TB Dunaszerdahely: Idegenben nyertek kiesési rangadót a felsőpatonyiak

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?