Közélet
Képarchívum - TASR-felvétel

Az ellenzék rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez

TASR

2018. március 18. 18:23

Pozsony | Az SaS vasárnap délután tárgyalásokba kezdett az ellenzék többi tagjával egy rendkívüli ülés összehívásáról, melynek egyik pontja a mostani kormány választási időszakának lerövidítése lenne.

Ezt Ľubomír Galko nyilatkozta az 5 perc múlva 12 (O 5 minút 12) című televíziós vitaműsorban.

Galko szerint az a céljuk, hogy teret adjanak egyes kormánypárti képviselőknek, akiknek időközben felébredt a lelkiismeretük. Példaként Lucia Žitňanskát (Híd) és Marek Maďaričot (Smer-SD) emlegette, akikről Galko nem bírja elképzelni, hogy Peter Pellegrini új kormánya mellett szavaznának.

Az SaS alelnöke elmondta, hogy ők most annak a több tízezer embernek a elvárása szerint cselekednek, akik pénteken az utcákon tüntettek országszerte. 
 

2018. március 18. 12:14

Bugár: nem indokoltak az előrehozott választások

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke szerint a jelenlegi helyzetben csak azzal dönthetnek az emberek, hogy továbbra is részt vesznek a tüntetéseken. Ez az egyetlen útja annak, hogy elérjék, hogy előrehozott választások legyenek.

"Próbálkozhatunk a parlamentben provokációval, de minden az emberek kezében van."

Boris Kollár, a Sme rodina elnöke nem érti, miért fél a kormány az előrehozott választásoktól, ha valóban olyan sok mindent megtettek az emberek érdekében, amit mondanak. "Én bármikor indulhatok előrehozott választásokon, hiszen nem csaptam be a szavazóimat" - magyarázta.

Marian Kotleba (ĽSNS) azt hangsúlyozta, hogy a mostani helyzetben nem változik semmi, csak egyes oligarchák cserélődnek bizonyos posztokon.

Abban minden ellenzéki párt vezetője megegyezett, hogy az előrehozott választásokra szükség van.
 

Önnek ajánljuk