A VšZP telefonos távorvoslási lehetőséget kínál az ügyfeleinek

A februári eladási adatok alapján az év második hónapjában a leginkább fogyó készülékek az iPhone-ok voltak, vagyis a hazai közönség a drágább okostelefonokat vásárolta

Az állami Általános Egészségbiztosító (VšZP) azoknak az ügyfeleinek, akik már legalább egy éve a biztosítóhoz tartoznak, egy új, fizetett szolgáltatás keretében konzultációs lehetőséget kínál az általános orvossal vagy a gyermekorvossal.

Így próbálja csökkenteni a sürgősségi osztályokra és az orvosokra nehezedő terheket – véli Beata Havelková, az elnökség alelnöke. Michal Palkovič egészségügyi miniszterrel együtt a magán egészségbiztosítókat is a szolgáltatás biztosítására szólították fel.

Az orvossal bármikor kapcsolatba lehet lépni telefonon, chaten vagy videohíváson keresztül. Segítenek eldönteni, hogy szükség van-e az orvos vagy a sürgősségi osztály meglátogatására, adott esetben elektronikus receptet is kiállíthatnak. A szolgáltatás keretében digitális diagnosztikára is lehetőség van, és meg lehet mérni egyes egészségügyi paramétereket – a vérnyomást, a pulzusszámot, a légzésszámot, a véroxigénszintet vagy a stressz szintjét.

A távorvoslást nem fedezi az egészségbiztosító, egy extra szolgáltatásról van szó – magyarázta Havelková. Hozzátette: a sürgősségin is kell fizetni, és időt vesztünk a váróteremben. A szolgáltatás díja 9 euró egy fő részére egy hónapra, négy biztosított személy pedig csoportosan 16,80 eurót fizet. A VšZP minden olyan ügyfele, aki legalább egy éve ennél a biztosítónál van, és nem tartozik a biztosítónak, két alkalommal ingyen veheti igénybe a szolgáltatást.

Havelková szerint ez a megoldás külföldön és a szomszédos Csehországban is működik. Az egészségügyi miniszterrel arra szólította fel a többi egészségbiztosítót, hogy ők is biztosítsanak ilyen szolgáltatást.

„A Dôverában sok tapasztalatunk van a távorvoslással. Korábban minden ügyfelünknek rendelkezésére állt egy telefonvonal, amelyen keresztül a hét minden napján tanácsot kérhettek az orvostól, anélkül, hogy fizetniük kellett volna érte. Jelenleg az ügyfeleink részére egy egészségügyi tanácsadó vonalat működtetünk, amely segít nekik a cukorbetegséggel és a magas vérnyomással kapcsolatos problémáik megoldásában” – reagált Matej Štepianský, a biztosító PR-szakembere.

Az Union egészségbiztosító arra mutatott rá, hogy a Covid-19 járvány után is fizet a járóbeteg-ellátást biztosító orvosoknak a távorvoslásért. „Az Unionnak kidolgozott szolgáltatásfejlesztési stratégiája van, amelybe több távorvoslási szolgáltatást is belefoglalnak, többek között a telefonon elérhető készenléti orvost is” – tette hozzá Kristína Baluchová, az Union biztosító szóvivője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?