Közélet

A tüntetések szervezői ellen tett feljelentést az ügyész még januárban elvetette

Pozsony | A névtelen büntetőfeljelentést, amelyet a Tisztességes Szlovákiáért tüntetések szervezői ellen tettek államcsíny szervezése és korrupció ügyében, a Pozsony I Járási Ügyészség ügyésze még január elején elvetette, derül ki Matej Izakovič, a Pozsonyi Kerületi Ügyészség szóvivőjének nyilatkozatából.
TASR

2019. február 11. 12:43

- Somogyi Tibor felvétele

„A Pozsony I Járási Ügyészség ügyésze, miután kikérte és áttanulmányozta az ügyiratot, január 8-án a büntető törvénykönyv 197-es paragrafusa első bekezdésének d pontja alapján határozatot adott ki, mellyel elvetette a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés képviselői ellen tett névtelen feljelentés ügyét, mivel nem talált indokot büntetőeljárás indítására” – reagált hétfőn a TASR kérdésére Izakovič.

A döntés indoklásában az áll, hogy a büntetőfeljelentés nem említett semmilyen konkrét, időben vagy térben behatárolható eseményt, és nem utalt meghatározott személyek konkrét tevékenységére sem. Nem következett belőle semmi olyan bűncselekmény gyanúja, melyet egy konkrét személy követett volna el. A határozat január 8-án jogerőre emelkedett.

 

2019. február 11. 10:00

Elvetették a tüntetések szervezői ellen tett feljelentést

A tüntetések szervezőit tavaly októberben jelentették fel. Erről a Markíza TV tájékoztatott vasárnap (2. 10.) este. A feljelentésben az szerepelt, hogy államcsínyt készítettek elő, és hogy Soros György üzletember pénzeli őket. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) fokozatosan elkezdte beidézni kihallgatásokra a szervezőket, elsősorban a pénzügyeiket és a bankszámláikat vizsgálták meg. A szervezők ezt zaklatásnak és megfélemlítésnek nevezték, a rendőrség állásfoglalása szerint viszont a hatóságok a korrupció gyanúját vizsgálták ki, és olyan személyeket idéztek be, akiket kihasználhattak vagy megkárosíthattak.

A televízió ugyanakkor rámutatott, hogy az ügy kivizsgálása során az ügyészség és a rendőrség is hibázott. Az ügyet a speciális ügyészségtől végül a járási vette át, és menesztették Peter Hraškót, a NAKA vezetőjét, aki pontatlanul tájékoztatta Milan Lučanský rendőrfőkapitányt az ügyről.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Miből él az elnökjelölt?

Hamšík Lavezzivel is konzultált átigazolása előtt

Tiltakoznak a kiállított melltartók és bugyik ellen

21 Savage szabadlábon

Pedagógiai napok a digitalizáció jegyében

Pellegrini: A rendőrség senki fölé nem terjeszti ki a védőszárnyait

Legfrissebb galériák
Olvasta már?