A szlovákiai polgárok fele más szakot választana, mint amit kitanult

A szlovákiai dolgozók 56 százalékát a kis cégek foglalkoztatják

A lakosság mindössze egyharmada elégedett teljes mértékben azzal a szakterülettel, amelyben képesítést szerzett.

A szlovákiai polgárok 49%-a ma teljesen más szakterületet választana, mint amit fiatalabb korában kitanult – derült ki a Go4insight júliusi felméréséből, amelyet egy 1000, 15 és 79 év közötti válaszadóból álló mintán végeztek.

Ha a szlovákiaiak újraválaszthatnának egy szakot a középiskolában vagy az egyetemen, a legtöbben az orvosi, ápolói és gyógyszerészi pálya mellett tennék le a voksukat.

A második legnépszerűbb alternatív hivatás a programozás és az informatika, ezek után következik az elektrotechnika, a közgazdaságtan és a pedagógia.

A legfiatalabb korosztály képviselői, akik még csak nemrég léptek ki az iskola kapuján, ma leginkább az informatikára és a közgazdaságtanra, a menedzsmentre és a könyvelésre összpontosító szakterületeket választanának. A középkorúak ma már az egészségügyet, az informatikai és villamosmérnöki, valamint a jogi pályát részesítenék előnyben.

A legidősebbek, ha tehetnék, most az egészségügyi, a pedagógiai vagy az építőmérnöki szakmákat tanulnák ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?