Közélet

A Smer-SD nyerné a választásokat az SaS és az ĽSNS előtt

Pozsony | Ha augusztus elején tartották volna a parlamenti választásokat, a Smer-SD nyert volna a szavazatok 20,7%-át szerezve meg, ami 37 mandátumot jelentett volna Robert Fico pártjának. A második helyen az SaS végzett volna 12,2%-kal (22 mandátum), a harmadikon pedig az ĽSNS 10,1%-kal (18 mandátum). Ez a Focus ügynökség legfrissebb felméréséből derül ki, melyet augusztus 2. és 9. között végeztek 1007 válaszadó bevonásával.
TASR

2018. augusztus 10. 16:03

- Michal Šmrčok (Plus Jeden Deň)

A felmérés eredménye szerint a parlamentbe nyolc párt jutott volna be. Szorosan Marian Kotleba pártja mögött végzett volna 10%-kal a Sme rodina - Boris Kollár mozgalom (18 mandátum). Következne az SNS 9,4%-kal, ami 17 mandátumnak felelne meg. A közvélemény-kutatásban a hatodik helyen végzett az OĽaNO-NOVA mozgalom 8,7%-kal és 15 mandátummal. Két mandátummal kevesebbet szerzett volna a választásokon a KDH (7,1%). Utolsó pártként a Most-Híd jutott volna be a parlamentbe 5,7%-kal (10 mandátum).

A parlamenten kívül rekedt volna a Progresszív Szlovákia (Progresívne Slovensko) párt (4,2%), az SMK-MKP (4,1%) és az Együtt – Polgári demokrácia (3,3%) is.

 

2018. augusztus 9. 08:24

Smer: A koalíció tagjainak nem kellene feszültséget keltenie egymás között

A jelenlegi kormánykoalíció a felmérés eredménye szerint 64 mandátumot szerzett volna. A Focus ügynökség legutóbbi, júniusi felméréséhez képest a leginkább az OĽaNO-NOVA mozgalom esett vissza, Matovičék 1,3%-kal kevesebb szavazatot szereztek volna augusztusban. A Smer-SD is rontott 1%-kal. A Sme rodina - Boris Kollár mozgalom ellenben csaknem 2%-kal jobb eredményt produkált.

Az ügynökség a résztvevőknek felkínált egy listát a politikai pártok és mozgalmak neveivel, illetve azok rövidítéseivel. A válaszadók, akiktől azt kérdezték, hogy mely pártra vagy mozgalomra adnák a szavazatukat, választhatták a „más párt” lehetőséget is. A felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 13,6%-a nem járulna az urnákhoz, 17,9 százaléknyian nem tudják, kit választanának. A megkérdezettek 68,5%-a szavazott volna a felsorolt pártok és mozgalmak valamelyikére.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A sárosfai gáz nyomában

A D4-es és az R7-es építése miatt további forgalomkorlátozással kell számolni

Holttestet találtak egy parkoló autóban Füleken

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Mistrík, Čaputová és Mikloško Šefčovič és a Smer összefonódására figyelmeztetnek

Közel 200 Fidesz-ellenes tiltakozás lesz

Legfrissebb galériák
Olvasta már?