Közélet

A rendőrség nem akadályozza a gazdák traktoros bevonulását Pozsonyba

Pozsony | A rendőrség nem fogja megakadályozni, hogy a gazdák bevonuljanak Pozsonyba, de feltételül szabták a közlekedés biztonságát és folyamatosságát. Erről keddi sajtótájékoztatóján számolt be a pozsonyi rendőrség. Az elégedetlen gazdák az egész országból elindultak a fővárosba, ahol az illetékesekkel akarnak tárgyalni a mezőgazdaság helyzetéről. A gazdák egy része a mezőgazdasági gépeiken már bevonult Pozsonyba.
TASR

2019. február 19. 15:30

- Somogyi Tibor felvétele

Róbert Bozalka rendőrfőkapitány-helyettes elmondta: nem fogják akadályozni a gazdákat a véleménynyilvánításban, ugyanakkor vigyázni fognak a közlekedés biztonságára és folyamatosságára. Hozzátette: a helyzet most még bonyolultabb a D4-es autópálya és az R7-es gyorsforgalmi út építése, valamint a Malomligeti (Mlynské nivy) út felújítása, illetve az ezekkel összefüggő forgalomkorlátozások miatt. A rendőrség rendkívüli intézkedéseket vezetett be, ezek keretében több járőrt küldtek az utakra, híváskezelő központot létesítettek, illetve online kamerákat szereltek fel a legforgalmasabb útszakaszokon.

 

2019. február 19. 13:07

A kormányfő tárgyalóasztalhoz hívja az elégedetlen gazdák képviselőit

Adrian Pavlík, a Pozsonyi Kerületi Rendőrség vezetője szerint a rendőrség nyomon követi a különböző régiókból érkező gazdák teljes útját Pozsonyig. „Kommunikálunk Pozsony városával, hogy biztosíthassuk a közlekedés biztonságát és folyamatosságát, ugyanakkor pedig lehetővé tehessük számukra, hogy elmondhassák a követeléseiket” – mondta Pavlík.

Az elégedetlen gazdák szerdán (2. 20.) a kormány, a Belügyminisztérium és a Földművelésügyi Minisztérium képviselőivel akarnak tárgyalni a kisgazdák helyzetéről, az Agrárkifizető Ügynökség működéséről és más témákról. A kis és közepes termelők 2018 júniusában is traktorokkal vonultak Pozsonyba. Kedden száz traktor érkezhet a fővárosba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Belerúgott Čaputovába a magyar kormánysajtó

Keresik ezt a férfit, életveszélyben lehet

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Értékes pont, de nyerhettek is volna

Kevés hulladékot szeparálnak a galántai járásbeli falvakban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?