Közélet

A kormányfő tárgyalóasztalhoz hívja az elégedetlen gazdák képviselőit

Pozsony/Jeruzsálem | Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő meghívja az elégedetlen gazdák képviselőit a szerdai kormányülésre. A kormányfő ezt a gazdák kedden kezdődő pozsonyi tüntetése kapcsán közölte az újságírókkal, a jeruzsálemi útja során.
TASR

2019. február 19. 13:07

- Somogyi Tibor felvétele

„A gazdákkal ezen az úton közlöm, hogy 11 óra körül, egy bizottsághoz illő számban – ami legfeljebb 5-7 embert jelent – meg vannak hívva a kormányhivatalba, ahol nemcsak előttem, de a többi miniszter előtt is bemutathatják a problémáikat” – mondta Pellegrini.

Az a cél, hogy azok a miniszterek, akikről a gazdák úgy gondolják, hogy felelősek a problémáikért, reagálni tudjanak, és elvihessék a találkozóról a „házi feladataikat”. „Örülök a találkozónak, és bízom benne, hogy ez építő jellegű lesz, jó hangulatban fog zajlani, és hogy ezáltal ismét továbblépünk a problémák megoldása felé” – tette hozzá.

 

2019. február 19. 11:23

GALÉRIA: Pozsony felé tartanak a gazdák

Az elégedetlen gazdák kedden érkeznek a fővárosba, és a ligetfalui Tyrš rakparton találkoznak. Száz darab mezőgazdasági gép érkezésével számolnak. A gazdák megegyeztek a magisztrátussal, hogy tizenegy helyen, főleg a tereken lesznek jelen. A tüntetéssel a mezőgazdaság helyzetével való elégedetlenségüket akarják kifejezni. A tüntetés várhatóan csütörtökön (február 21.) este vagy péntek (február 22.) délelőtt ér véget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová magyar civilekkel egyeztetett

Haščák állítólag egymillió eurót fizetett a Gorilla-felvételért

Két sztrókja is volt a Trónok harca sztárjának

Pénzzel lehet pénzt keresni

TRAGÉDIA: Kamion gázolt gyalogost, a sofőr először azt hitte, egy állatot ütött el

Az SNS támogatja az előrehozott választásokat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?