Közélet

A Legfelsőbb Bíróság dönt a Rakovský-gyilkosság gyanúsítottjáról

Pozsony | A Legfelsőbb Bíróság (NSSR) szenátusa a napokban fog dönteni arról, hogy a Marek Rakovský képviselő és ügyvéd meggyilkolásával vádolt Peter P.-t szabadlábra helyezi vagy nem.
TASR

2018. október 16. 08:32

- TASR/AP-felvétel

„Peter P. ügye október 11-én került a Legfelsőbb Bírósághoz. Az őrizetbe vétel ellen tett panaszt a bíróság a Büntető Törvénykönyv értelmében a panasztételtől számított öt munkanapon belül elbírálja" – tájékoztatta a TASR-t hétfőn Alexandra Važanová, a Legfelsőbb Bíróság szóvivője. A gyilkosság öt évvel ezelőtt történt Garamszentkereszten.

A Speciális Bíróság besztercebányai kirendeltségének előkészítő eljárásért felelős bírója pénteken (10. 5.) vette őrizetbe Peter P.-t.    

 

2018. október 5. 18:41

Letartóztatták a Rakovský-gyilkossággal vádolt férfit

A letartóztatás célja, hogy megakadályozzák a vádlott lehetséges szökését, a szemtanúk befolyásolását, illetve a nem törvényes tevékenység folytatását. A vádlott panaszt nyújtott be a Speciális Büntetőbíróság döntése ellen, amelyet a Legfelsőbb Bíróság a napokban fog elbírálni. Peter P. a bíróság előtt tagadta a bűnösségét.

A NAKA bűnüldöző egységének rendőrei két személyt vettek őrizetbe szerdán (10. 3.), a kora reggeli órákban, a Tornádó nevű akció keretén belül Nagykürtösön. Az őrizetbe vétel után két házkutatásra, illetve két más jellegű ingatlan átkutatására is sor került.

Marek Rakovský garamszentkereszti városi képviselőt egy az autója aljára erősített, rögtönzött robbanószerkezettel gyilkolták meg 2013-ban. A bomba vezetés közben robbant fel, melynek következtében Rakovský a helyszínen életét vesztette.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?