A lakosság leginkább az élelmiszer, az energia és a közlekedés drágulását érzi

15 tipp, hogyan spóroljunk az élelmiszereken

A lakosság az élelmiszerek, az energiahordozók és a közlekedés drágulásának hatásait érzi leginkább – tette közzé szerdán az Edenred társaság az általa végzett kérdőíves felmérés eredményét. A közvélemény-kutatást 1122 megkérdezett bevonásával végezte.

A résztvevők három válaszlehetőséget jelölhettek meg, 90,4%-uknál szerepelt az élelmiszer, 84,5%-uknál az energia, 53,5%-uknál pedig a dráguló üzemanyag és a közlekedés. A sorban a lakhatási költségek következnek (43,5%), majd az éttermi étkezés (12,6%), a ruházkodás (9,8%), a számítógépes felszerelések és mobiltelefonok drágulása (5,9 %), az idegenforgalom (5,7%) és a kultúrára fordított kiadások (2,1%).

A megkérdezettek 84%-a szerint a következő hónapokban tovább nőnek az élelmiszer-vásárlásra fordított kiadásai, majd az energiaárak (83,3%), a lakhatás (64,9%), a közlekedés (64,2%) és az éttermi étkezés (59,4%) következik.

„Egyértelműen kiderült, hogy a megkérdezettek szinte a túlélésre rendezkedtek be. Technikai felszerelések vásárlását, továbbá a kultúrára, mozira, színházra fordított költségeket nem terveznek, ami riasztó a 21. században, másrészt a jelenlegi helyzetben teljes mértékben érthető” - nyilatkozta Lívia Bachratá, a társaság közügyekért felelős igazgatója.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?