Közélet

A Híd megbüntetné a felelőtlen kutyatulajdonosokat

Pozsony | Andrej Hrnčiar és Csicsai Gábor, a Híd parlamenti képviselői a büntető törvénykönyv módosítását javasolják, melynek értelmében büntethetőek lennének azok a felelőtlen kutyatulajdonosok, akik kutyája emberre, vagy másik állatra támad.
ÚJ SZÓ ONLINE

2013. május 30. 14:45

 

A javaslatról a parlament júniusi ülésén fognak szavazni a képviselők.
 
A Híd módosító javaslatának értelmében egy év szabadságvesztésre ítélnék azokat a kutyatulajdonosokat, akik megszegik a törvénybe foglalt kötelességüket és kutyájuk anélkül, hogy megtámadták vagy provokálták volna, megharap vagy megsebesít egy személyt. Öt év börtönbüntetés járna abban az esetben, ha a kutya több személynek okoz sérüléseket, illetve ha komoly testi, vagy halálos sérüléseket okoz. Hat hónap börtönbüntetés abban az esetben járna, ha a kutya másik állatot sebesít meg anélkül, hogy előtte megtámadták vagy provokálták volna. 
 
Andrej Hrnčiar a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy ez a módosítás reakció Jahnátek mezőgazdasági miniszter javaslatára, melyet a legutóbbi ülésen nyújtott be, és amelyet mind a képviselők, mind a szakemberek komoly kritikával illettek. A javaslatot akkor visszavonták. Csicsai Gábor szerint elfogadhatatlan, hogy már születése pillanatában eldöntsék egy kutyáról, veszélyes-e, vagy sem. A Híd javaslata a felelőtlen tulajdonosokat fogja büntetni, nem pedig minden olyan kutyát, amely Jahnátek szerint veszélyes fajtába tartozik. 
 
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
groh

Csorbul az iskolaválasztási jog

Gyatlov-rejtély

Az orosz ügyészség azt állítja, hogy hatvan év után megoldották a Gyatlov-rejtélyt

párakapu vágsellye

Vágsellyén felfrissülhetnek a párakapuk alatt és a szökőkutaknál

a

Folytatják az utak felújítását

Sulík

Csökken a vállalkozásokra háruló teher

Lewis Hamilton
Frissítve

Hamilton indul a pole pozícióból a Stájer Nagydíjon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.