Iskola utca

Gyermekei(n)k biztonságáért

MAGYARICS SZÉPE ILDIKÓA gútai Tündérkert kisovisai az idei tanév első hónapjában közlekedni tanultak, ismerkedtek a közlekedési eszközökkel, szabályokkal, közlekedési táblákkal és előírásokkal. Az alapismereteket a közlekedési eszközökről, azok fajtáiról a gyermekek az óvó néniktől hallották.
ÚJ SZÓ ONLINE

2012. október 25. 19:00

MAGYARICS SZÉPE ILDIKÓ

A gútai Tündérkert kisovisai az idei tanév első hónapjában közlekedni tanultak, ismerkedtek a közlekedési eszközökkel, szabályokkal, közlekedési táblákkal és előírásokkal. Az alapismereteket a közlekedési eszközökről, azok fajtáiról a gyermekek az óvó néniktől hallották. Kibővítette ezt a Brünni téri oviban és az Erdő utcai kihelyezett osztályokban a városi rendőr előadása, aki a közlekedési szabályokról, előírásokról, azok betartásának fontosságáról, az útjelző táblákról beszélt, és arról, hogy mennyire fontos a saját és mások testi épsége miatt a biztonságos közlekedés.

Mindezen ismeretek birtokában a közelmúltban látogatást tettünk a vágsellyei gyermek közlekedési parkban, ahol kisbicikliken, rollereken és kisautókon közlekedve a gyakorlatban is alkalmazhatták ismereteiket a gyermekek. A szemafor villogó fényeit, a felfestett útburkolati jeleket és a közlekedési táblákat figyelve, egymás testi épségére ügyelve közlekedtek.

Az idei iskolaévben csatlakoztak hozzánk az Erdő utcai kihelyezett osztályból a gyermekek, akik legalább annyira élvezték ezt a kirándulást, mint a Brünni téri ovis társaik. A gyakorlati rész végére minden gyermek megtanulta, miért fontos, hogy az út jobb oldalán közlekedjen, hogy a kereszteződésben körül kell nézni, hogy mit jelentenek a szemafor fényjelei, és hogy a körforgalomban mindig jobbra induljon el.

Minden gyermek a hétköznapokon is valamilyen módon résztvevője a közlekedésnek, van, aki csak mint utas vagy gyalogos. Fontosnak tartjuk felkészíteni őket életük azon időszakára, amikor ők is felülnek majd a karácsonyra vagy szülinapra kapott kisbiciklijükre, és aktív részesei lesznek városunk forgalmának. Tesszük ezt az ő és a közlekedés minden résztvevője testi épségének érdekében.

A gyakorlatban szerzett tapasztalat mindig maradandóbb.

Önnek ajánljuk

Čaputová utcahosszal vezet

Nem borult a papírforma: a szlovákok 2:0-ra legyőzték a magyarokat

Rácz Noémi két évtizednyi alkotása a Löffler Múzeumban

Egy tengeralattjáró tragédiája. Egy könyv és egy film a 2000-es katasztrófáról

A Híd Čaputovát támogatja, a civilek még tárgyalnak

Egyre színesebb a pozsonyi maraton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?