Hoppá

VIDEÓ: Lerombolták Escobar volt drogbáró házát, elég volt a narkótúrákból

Medellín | Pablo Escobar medellíni erődítményeként is emlegetett, Monaco nevet viselő lakóépületet robbantással semmisítették meg. A drogbáró a nyolcvanas években élt a nyolcemeletes épületben.
MTI

2019. február 23. 09:15

TASR/AP-felvétel

Frederico Gutiérrez, Medellín polgármestere a gonosz jelképének minősítette az épületet, és sajnálkozásának adott hangot amiatt, hogy Escobar egykori otthona turistalátványossággá, illetve az escobari kábítószer-kereskedelmet bemutató, úgynevezett narkótúrák egyik megállójává vált.

Bírálók szerint az ilyen túrák a drogcsempészettel kapcsolatos erőszakot dicsőítik, amelyben több ezer kolumbiai vesztette életét a nyolcvanas években.

Medellín vezetése parkot és emlékmúzeumot tervez a három másodperc alatt romba döntött épület helyére.
A Monaco ellen 1987-ben robbantásos támadást hajtottak végre, a Medellín és a Cali drogkartellek közti háború csúcspontján. Az épület Escobar híres old timer autógyűjteményének is otthont adott. 1990-ben sajátította ki a kolumbiai kormány, és egy ideig az ország főügyészsége számára alakítottak ki benne irodákat.
Escobart 1993-ban, egy amerikai-kolumbiai akcióban ölték meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico tagadja, hogy hallotta volna a Gorilla-felvételt

Vége Saláta szezonjának

Önszántukból ritkán tévednek könyvtárba a gyerekek

Frissítve

A jövőben csak beoltott gyermekeket vennének fel az óvodákba

Radičová visszatérhet a politikába

Eltemették Koós Jánost

Legfrissebb galériák
Olvasta már?