Hoppá

VIDEÓ: Ilyen, mikor egy orosz vadászgép "megpörköl" egy amerika felderítőgépet

Veszélyesen megközelítette, majd a hajtóműve lökéshullámával vegzálta egy orosz vadászgép az amerikai haditengerészet felderítőgépét a Fekete-tenger fölött.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. november 6. 11:41

Kép a videóból

A haditengerészet közleményéből kiderül, hogy az EP-3E típusú gép nemzetközi légtérben repült, amikor egy Szu-27-es vadászgép zárkózott fel mellé.

A vadász 25 percig maradt az amerikaiak közelében, időnként veszélyes közelségben. Egy ízben a nagyméretű felderítő előtt méterekkel húzott el, majd a gép mellett kezdett éles fordulóba, miközben bekapcsolta utánégetőjét - írja a HVG.

Az utánégető a hajtómű teljesítményének rövid idejű növelésére szolgál. A manőverek célja ilyenkor az, hogy a lángcsóvával, illetve a turbulenciával veszélyeztessék az ellenfél gépét, fegyverhasználat nélkül.

Az amerikaiak közleményükben elítélték a történteket, és kifejezték aggodalmukat, hogy az ilyen villongások katasztrófához vezethetnek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alacsony a választási részvétel a gömöri járásokban is

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

Ezúttal is alacsony a választási részvétel a kassai Luník IX lakótelepen

Integráció nem, folklór igen

Döntőben az oroszokat legyőző finnek

Tovább tárgyalnak a 635 eurós minimálbérről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?