Hoppá

VIDEÓ: 72 órára élve eltemetkezett egy ausztrál performanszművész

Sydney | Hetvenkét órára élve eltemetkezett egy forgalmas autóút alá egy ausztrál performanszművész Tasmania fővárosában, Hobartban.
MTI

2018. június 15. 15:11

- Képarchívum

A 73 éves Mike Parr egy kisebb acélkonténerbe zárva költözött be a föld alá helyi idő szerint csütörtökön, a "sötét művészeteknek" szentelt Dark Mofo Fesztivál egyik fő attrakciójaként.

A művész a tervek szerint vasárnap jön ki a "koporsóból", amely felett addig visszazárták a megbontott aszfaltot.

Parr rengeteg vizet, olvasnivalót, valamint egy hősugárzót vitt magával, ennivalót azonban egy falatot sem. Az oxigén szivattyún keresztül érkezik a konténerbe, amelyben egy pánikgombot is elhelyeztek arra az esetre, ha bármi probléma adódna.

A fesztivál kurátora, Jarrod Rawlins szerint a művész igyekszik korlátozni a folyadékbevitelét, mivel csupán egy vödröt vitt magával.

Parr performansza azon erőszakos cselekedetek következményeinek állít emléket, amelyeket a 19. századi brit gyarmatosítók követtek el az ausztrál őslakos közösségek ellen.

Miután a művész 72 óra elteltével elhagyja a konténert, azt betonnal töltik fel, hogy egyfajta időkapszulaként örökítsék át a jövő nemzedékeire.

A Dark Mofo, amelyen gyakran szerepelnek az ősi rituálékat ünneplő műalkotások és előadások, idén heves ellenérzéseket váltott ki a helyi keresztény csoportokból, amiért a fesztivál keretében piros színű, fordított kereszteket helyeztek ki szerte Hobartban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Döntetlenezett a DAC a nagymihályiak ellen

Törékeny lelkű tinik az összeomlás szélén

Illegális bevándorlókat fogtak Párkányban

Videón, ahogy két kamion frontálisan ütközik Kecskemétnél

Négyezer embert kellett kitelepíteni Gran Canarián az erdőtűz miatt

Meggyilkoltak egy 38 éves nőt Rimaszombatban, a feltételezett elkövető is meghalt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?