Hoppá

Válságos állapotban került kórházba a Pussy Riot egyik tagja

Moszkva | Válságos állapotban került kórházba Pjötr Verzilov, a Pussy Riot orosz punkzenekar egyik aktivistája, hozzátartozói mérgezésre gyanakodnak - jelentette a meduza.io orosz hírportál.
MTI

2018. szeptember 13. 07:57

Pjötr Verzilov - TASR/AP-felvétel

Verzilov barátnője, Veronyika Nikulsina, aki szintén aktivistája a Pussy Riotnak, elmondta, hogy Verzilov kedd este került kórházba, miután beszéd- és mozgászavarai támadtak, valamint egyre rosszabbul látott.

A férfit a toxikológián kezelik.

A meduza.io jelentése szerint Verzilov édesanyját nem engedték a fiához, és nem közölték vele, mit diagnosztizáltak.

 

2018. július 25. 16:33

Döntött a bíróság a vb-döntőt megzavaró Pussy Riot tagjainak ügyében

Nikulsina közölte, hogy az első analízisek semmi rosszat nem mutattak ki, de szerdára virradóra mégis áthelyezték a toxikológiára. Elmondása szerint az orvosok nem válaszoltak arra a kérdésére, hogy megállapítottak-e mérgezést Verzilovnál, mindössze annyit tudattak, hogy az állapota válságos, de elkezdett reagálni.

Verzilovot, Nikulsinát és a punkzenekar másik két tagját 15 napos elzárásra ítélték a nyilvános események szervezésére vonatkozó előírások megsértése miatt. Az aktivisták ugyanis rendőregyenruhába bújva az oroszországi labdarúgó világbajnokság július 15-i fináléjának 52. percében a pályára szaladtak, közlésük szerint arra akarták ráirányítani a figyelmet, hogy Oroszországban túlzott hatáskörrel bírnak a rendfenntartó szervek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Önrész nélkül már nincs lakáshitel

A Slovan nyerte a dunaszerdahelyi stadionavatót

Továbbra is migránsokkal riogat a Fidesz

A Híd új alkotmánybírókat igen, kormányválságot nem akar

Megrázó történetek hiteles hőse

Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?