Kultúra

Újabb botrányba keveredett a Rammstein

Újabb botrányba keveredett a Rammstein német hardrock zenekar, amelynek tagjai a haláltáborok foglyait imitálják az új, Deutschland (Németország) című albumukat reklámozó videóban.
MTI

2019. március 28. 13:48

A zenészek a koncentrációs táborok foglyai által viselt csíkos rabruhában, az akasztófa alatt, kötéllel a nyakuk körül láthatók a beharangozóban. Az üzenet nem világos, a videóban nem hangzik el dal, csak instrumentális zene szól. A 35 másodperces videó végén a Németország felirat tűnik fel régi német (gót) betűkkel.

Zsidó és politikai aktivisták elítélték a videót, amely szerintük átlépte a vörös vonalat. Charlotte Knobloch holokauszttúlélő, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának volt elnöke a Bild című lapnak nyilatkozva felelőtlenségnek nevezte a holokauszt üzleti célú felhasználását és bagatellizálását, ahogy az szerinte a videóban történik.

A "művészi szabadság ízléstelen kihasználásának és elfogadhatatlannak" nevezte a videót az antiszemitizmus elleni német kormánybiztos, Felix Klein is. "A soát nem szabad reklámcélokra felhasználni" - háborodott fel Alexander Graf Lambsdorff a Német Szabaddemokrata Párt (FDP) részéről. 

Több mint 20 millió eladott albummal a Rammstein - amelyet egykori keletnémet zenészek alapítottak 1994-ben - a legnépszerűbb németajkú zenekar a nagyvilágban. A banda híres látványos, pirotechnikában gazdag showjairól és provokatív megnyilvánulásairól, amelyek egyesek szerint a náci ideológiával határosak. Az együttes tagadja a szélsőjobboldaliság vádját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Epstein halálától Bill Clinton kék ruhájáig

A világ legszebb útjai

SHMÚ: Hétfőn is viharok várhatók csaknem az egész országban

Európai programot!

Két pontot elherdáltak a somorjaiak

VIDEÓ: Belecsapott a villám Danko zászlórúdjába?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?