Hoppá

Pucér férfi vonult végig a moszkvai Tretyjakov Képtáron

Moszkva | Egy csaknem teljesen meztelen férfi vonult végig kedden a világhírű moszkvai Tretyjakov Képtár kiállítótermein, egy pillanatra megállva a leghíresebb festmények előtt. Miközben magára vonta a látogatók figyelmét, egy társa titokban apró műalkotásokat helyezett el szerte a galériában.
MTI

2019. március 21. 12:44

A felvétel illusztráció - Fotó: pixabay

A képtár szerint "modern művészek" engedély nélküli performanszáról volt szó.

Az incidensről készült, az orosz közösségi médiát bejáró videofelvétel tanúsága szerint a kopaszra borotvált fejű, fiatalnak látszó férfi nem viselt egyebet, mint egy piros tangát, amely csupán a nemi szerveket fedi. Testét aranyozott festés borította.

A Tretyjakov szerint a performansz nem veszélyeztette sem a látogatókat, sem a kiállított képeket. Ennek ellenére a rendőrség keresi az "elkövetőt".

Egy éven belül ez volt a harmadik, látogatók által okozott incidens a világhírű állami képtárban. Tavaly májusban egy fanatikus ultranacionalista összevagdosta a leghíresebb orosz festő, Ilja Repin Rettegett Iván cárt ábrázoló festményét, ez év januárjában pedig egy büntetett előéletű férfi a látogatók és a biztonsági őrök szeme láttára sétált ki a múzeumból Arhip Kuindzsi 19. századi jeles orosz tájképfestő Ai-Petri. Krím című festményével, állítólag csak feltűnési viszketegségből.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Megosztottság helyett magyar lista, valódi tartalommal

Az exit poll szerint Zelenszkij toronymagasan nyerte az ukrán elnökválasztást

Frissítve

Kétszáz fölé emelkedett a Srí Lanka-i merényletek halálos áldozatainak száma

VIDEÓ: Tigris harapott meg egy nőt Zsolnán

VIDEÓ: Centikkel tudta elkerülni az irányíthatatlan kamiont az autós

VIDEÓ: Tömegverekedés tört ki az NBA-meccsen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?