Hoppá

Két sztrókja is volt a Trónok harca sztárjának

Emilia Clarke túlélt két olyan agyi aneurizmát is, amibe a betegek egyharmada belehal - írja a HVG.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. március 23. 12:09

A Trónok harca színésznője a New Yorkerben megjelent írásában beszélt arról, hogy a sorozat óta két életveszélyes agyi aneurizmája is volt. Először 2011 februárjában esett át egy olyan típusú sztrókon, amelyet a betegek egyharmada nem él túl. Egy háromórás műtéttel sikerült ugyan megmenteni az életét, de utána még afáziától szenvedett, és még a saját nevére sem emlékezett. A cikkben azt írja, a legrosszabb pillanataiban arra kérte az orvosokat, hogy hagyják meghalni.

Az orvosok végül azzal engedték ki a kórházból, hogy egy kisebb aneurizma még mindig van az agyában, és bármikor gondot okozhat, így a sorozatból jó néhány részt azzal a tudattal forgatott le, hogy bármikor meghalhat. Végül egy másik műtéttel megpróbálták ezt is eltávolítani, de nem ment minden a terv szerint, egy komoly vérzés miatt újabb műtétre volt szükség.

Emilia Clarke ír arról is, mennyire nehéz volt a nyilvánosság előtt úgy tenni, mintha semmi sem történt volna, miközben ő úgy érezte, hogy a halállal kell megküzdenie.

A mostani állás szerint gyógyultnak tekinthető, még úgy is, hogy sok remény nem volt erre, és egy jótékonysági szervezetet hozott létre azoknak, akik agyi sérülésektől és sztróktól szenvednek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Komoly károkat okoz a szélvihar Nagyszombat megyében

Részegen, jogsi nélkül okozott balesetet a sofőr, két kisgyermek sérült meg

Komáromba a környező falvakból is érkeznek elsősök

#W8NDERFUL – zsinórban nyolcadszor bajnok a Juve

Eláraszt bennünket a külföldi élelmiszer

Elhunyt a Celtic Glasgow legendája

Legfrissebb galériák
Olvasta már?