Hoppá

Halálos grizzlytámadás történt az amerikai Wyoming államban

Cheyenne | Grizzly medve ölt meg egy kísérő vadászt és sebesítette meg annak ügyfelét az amerikai Wyoming államban, amelynek vadvédelmi hatóságát megdöbbentette az állat szokatlanul agresszív viselkedése.
MTI

2018. szeptember 18. 17:52

- TASR-felvétel

Az eset pénteken történt az amerikai Yellowstone Nemzeti Park Wyoming, Montana és Idaho állam egyes részeit is magába foglaló kiterjedt régiójában lévő, Teton Wilderness nevű vidéken. A vadász és ügyfele egy általuk korábban lelőtt jávorszarvast akartak felvágni, amikor a kicsinyével lévő nőstény medve rájuk támadt.

A wyomingi vadászati és halászati szolgálat munkatársa, Brad Hovinga szerint az eset azért szokatlan, mert a medvéket szemmel láthatólag nem érdekelte az elejtett állat húsa és nem is lepte meg őket a két férfi felbukkanása.

"Ilyesmit nem látunk és nem is hallunk túl gyakran, hogy egy medve egyszer csak megjelenik és megtámad valakit anélkül, hogy bármit is védelmezne" - mondta Hovinga.

A szolgálat munkatársai vasárnap befogták a medvebocsot, amelynek anyja akkor őket is megtámadta. A nőstényt végül lelőtték, a kicsinyét pedig elaltatták.

A tetemeken DNS-vizsgálatot fognak végezni annak megerősítése érdekében, hogy valóban a támadásért felelős medvéket kapták-e el.

Hazaérve Floridába a vendég vadász egy helyi televíziónak nyilatkozva felidézte, hogy megpróbált egy puskát odadobni a medvével hadakozó kísérőjének, ám a fegyver nem ért célba. A floridai férfi súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett és mobiltelefonon hívott segítséget, helikopterrel szállították kórházba.

2018. május 25. 13:22

Négy évtized után engedélyezte a grizzlyk vadászatát Wyoming állam

Az incidens helyszínén egy használt medveriasztó sprayt is találtak, amelyet a vadőrök sokszor a lőfegyvernél is hatékonyabb védekező eszközként ajánlanak a grizzlyk ellen.

Az amerikai Yellowstone Nemzeti Park kiterjedt régiójában élő grizzlymedvék és a környékbeli emberek közötti konfliktusok száma egyre nő azóta, hogy a 20. század elején a kihalás szélére került grizzlypopulációnak sikerült regenerálódnia. A halálos grizzlytámadások azonban nagyon ritkák.

A vadőrök legkevesebb kilenc grizzlyt lőttek ki tavaly, miután a ragadozók haszonállatokra támadtak. A vadászok további 15 grizzlyt öltek meg önvédelemből.

Több mint négy évtized szünet után idén szeptember 1-jével lehetett volna ismét grizzly medvére vadászni Wyoming területén, ám természetvédők kezdeményezésére egy bíró elhalasztotta a vadászszezon kezdetét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kevés tejet, ám egyre több sajtot fogyasztunk

Csődeljárás Bašternák magánvagyona ellen

SHMÚ: Emelkedik a Duna felső és középső szakaszának vízszintje

Felvételi a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumba

Osztálytársai zaklatása miatt ugorhatott ki az ablakon egy 16 éves fiú

Halálos vérátömlesztés: Kalavská találkozik a kassai kórház főigazgatójával

Legfrissebb galériák
Olvasta már?