Hoppá

Bliccelés miatt megbüntettek egy tudóst, aki a bérlete chipjét a bőre alá ültette

Megbüntettek egy ausztrál tudóst, aki az elektronikus bérlete chipjét a bőre alá ültette, s utazási kártyáját nem tudta bemutatni a kalauznak.
MTI

2018. március 16. 18:23

Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow
- Képarchívum

A 34 éves tudós - aki nevét hivatalosan Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow-ra változtatta - fizetett az utazásért, mivel leolvastatta a keze bőre alá ültetett chipet, amit a bérletéről szedett le.

Amikor azonban a kalauz odalépett hozzá, hogy mutassa meg az Opal utazási kártyáját, megbüntette, mert érvényes bérlet nélkül utazott és elő sem vette azt, amikor kérte tőle.

A bíróság pénteki ítéletében 220 ausztrál dollárra bírságolta, ezen kívül 1000 dollár költség megfizetésére kötelezte.

2018. február 15. 11:35

Évmilliókon át az űrben maradhat Elon Musk sportautója

A közlekedési hatóság figyelmeztette az utasokat, hogy ne rongálják és hamisítsák az utazási kártyájukat, melyeket az elektromos kapuk leolvasóihoz érintve fizetnek az útért.

A bíróság épülete előtt Meow-Meow elmondta, csalódott, de folytatja "az új módszerek felderítését", melyekkel az utazásért fizethet.

"Az új technológiák ijesztőek lehetnek annak, aki nem érti őket, sokszor történt már ilyen az újdonságokkal. A bérletek, menetjegyek evolúciójának első lépése a papírtól az elektromos leolvasásig tartott, a következő lépés olyasmi lesz, ami lehetővé teszi, hogy ne kelljen a kártyát magunknál tartanunk" - mondta a tudós.

Önnek ajánljuk

A Híd holnapra tárgyalni hívta az MKP-t

Monika Jankovskát felfüggesztették bírói tisztségéből

Elbúcsúzhatunk a gyors növekedéstől

VIDEÓ: Meg akartak hajolni Meghan hercegné előtt, a reakciójára nem számítottak

Gazdagabb lesz az idei burgonyatermés

Új Ipoly-híd: nemzetközi közbeszerzés november végén

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!