Hoppá

Bezárt a világ legnagyobb halpiaca, a tokiói Cukidzsi

Tokió | Megtartották az utolsó árverést a világ legnagyobb halpiacán, a jelentős turistalátványosságnak számító Cukidzsin, amely helyett napokon belül egy közeli mesterséges szigeten nyílik új, ultramodern halpiac.
MTI

2018. október 7. 16:29

- TASR-felvétel

A 83 éve alapított és évente turisták tízezreit vonzó halpiacot azért zárják be, mert elavult csarnokai és higiéniai viszonyai nem felelnek meg a mai követelményeknek. Helyén átmenetileg autóparkolót alakítanak ki a 2020-as olimpia számára. 

A piacon naponta 1700 tonna hal és egyéb tenger gyümölcse cserélt gazdát.

A szombaton tartott utolsó árverésen 4,3 millió jenért kelt el a legdrágább tétel, egy 162 kilós tonhal.

A régi halpiac helyett a közeli Tojoszu városnegyedben 5 milliárd dollárért épült vadonatúj halpiac, amely október 11-én, csütörtökön kezdi meg működését. A Cukidzsiról 900 kereskedőnek kell átköltöznie, egy felmérés szerint 80 százalékuk ellenezte a piac áthelyezését. 

A tojoszui halpiacon üvegfal mögül, egy külön e célra épült kilátóról nézhetik meg az érdeklődők a híres hajnali, fél 5-kor kezdődő és egy órán át tartó halárveréseket. 

A cukidzsi halpiac bezárás két év késedelmet szenvedett, mert előbb meg kellett tisztítani súlyosan mérgező anyagoktól az új helyet, ahol korábban egy gázgyár működött.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Újra vizsgálat indult az újságíró halála kapcsán

VIDEÓ: Harabin rappelt egyet az elnökválasztás kapcsán

„Ilyen jubileumról álmodtam”

A nagy meleg miatt megszakíthatják a versenyeket a tokiói olimpián

Avicii családja alapítványt hoz létre a zenész emlékére

Húsz éve ellopott Picasso-festményt találtak Hollandiában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?