Holtverseny a karvai sakktorna élén

Karva | Sajátos hagyomány él a Duna-parti községben, ahol immár 23. alkalommal zajlott a nem igazolt sakkbarátok nemzetközi versenye.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. január 17. 18:50

A verseny résztvevői  ⋌(Miriák Ferenc felvétele)

Lábatlani, tokodi, muzslai és helyi amatőrök, összesen tizennégyen ültek asztalhoz, így sakkal búcsúztatták a királyi játék szerelmesei az óévet. A hét fordulóból álló 2x15 perces partisorozat végén holtverseny alakult ki az első helyen a lábatlani Szomjú Péter és a karvai Varga Péter között, mivel mindkét versenyző 6,5 pontot szerzett. Harmadik helyen a muzslai Simon Sándor, míg a negyediken a karvai Hrabos Gábor végzett. „Versenyünk célja, hogy az egyesület sakkozói és a jelentkező amatőrök játszanak egyet. Ápolják a sportbaráti kapcsolatokat, próbára tegyék sakkbeli tudásukat, nagyobb gyakorlatot szerezzenek. A sakk méltán népszerű játék hosszú századok óta, s lesz egyre meghatározóbb szerepe a személyiségfejlődésben s a közösségi nevelés értékeinek tovább-örökítésében, ha amatőr szinten is foglalkozunk vele” – mondta Hrabos Gábor a Karvai Sakkegyesület képviseletében. A három sakk-klub évente három alkalommal szervez tornát: szilveszter tájékán Karva, az új év napjaiban Muzsla, február végén Lábatlan a házigazda. 

Miriák Ferenc

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Önrész nélkül már nincs lakáshitel

A Slovan nyerte a dunaszerdahelyi stadionavatót

Továbbra is migránsokkal riogat a Fidesz

A Híd új alkotmánybírókat igen, kormányválságot nem akar

Megrázó történetek hiteles hőse

Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?