Ezekről a dátumokról ne feledkezzünk meg!

A ciprusi javaslatot várják az euróövezeti pénzügyminiszterek

Mutatunk néhány fontos időpontot, amelyet jobb, ha megjegyzünk!

Február 6. – Az alkalmazott eddig a dátumig kérhet a munkaadójától igazolást az adó befizetéséről.

Február 10. – A volt munkaadónak, illetve annak, amelyik nem végez éves adóelszámolást az alkalmazottja számára, eddig a dátumig kell kiállítania az igazolást az adó befizetéséről.

Február 15. – Eddig kell leadni a munkaadó bérelszámolójánál az éves adóelszámolást igénylő kérvényt a szükséges iratokkal, igazolásokkal együtt.

Március 10. – A munkaadó eddig a dátumig kiállítja a megadózott bevételről szóló igazolást, ha nem ő készíti az éves adóelszámolást.

Március 31. – A munkaadó eddig elvégzi az adóelőleg-elszámolást azok részére, akik február 15-éig ezt kérik. Aki adóbevallást készít, eddig a dátumig el kell juttatnia az adóhivatalba.

Április 17. – A munkaadó eddig köteles igazolást adni az adó befizetéséről a 2%-os adófelajánlás céljából – nem adják automatikusan, kérni kell.

Május 2. – A cég az adóhatóságnak jelentést tesz az adóelszámolásról, az adóelőlegekről, az alkalmazottaknak nyújtott prémiumokról és az adóbónuszról, illetve az alkalmazottainak ad valamilyen dokumentumot az adóelszámolás elvégzéséről. Ezt automatikusan kiállítják, nem kell kérni.

Május 31. – A munkaadónak legkésőbb az áprilisi bérelszámolás során a májusi fizetéssel együtt vissza kell adnia az adótúlfizetést, ki kell fizetnie az adóbónuszt és az alkalmazotti prémiumot.

2023 végéig – A munkaadó legkésőbb az év végéig levonja az alkalmazott béréből az esetleges adóhátralékot, ha az meghaladja az 5 eurót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?