Több szakaszt is felújítanak idén a Szigetközt átszelő kerékpárúton

Szigetköz
Győr-Moson-Sopron |

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. másfélszer több forrást kapott idén kerékpárutak üzemeltetésre.  

A társaság 2018 óta az önkormányzatoktól 1036 kilométernyi lakott területen kívüli, főutakkal párhuzamos kerékpárutat vett át üzemeltetésre. Ezen feladatok elvégzéséhez idén 2021-hez képest 50 %-kal többet, összesen 1,5 milliárd forintot biztosít a költségvetés. 

A Magyar Közút egységes, országos szintű kezeléssel igyekszik javítani a kezelésükbe került kerékpárutak állapotát. Célzott eszközbeszerzésekkel is erősítettek, összesen 20 speciális traktorral és adaptereikkel gyarapították járműállományukat, melyekkel kifejezetten a kerékpárutakra koncentrálnak.  

Az idei megemelt keret arra is lehetőséget teremt, hogy az üzemeltetési és fenntartási munkákon felül például megújítják az EuroVelo 6 Duna-menti kerékpárút több szigetközi szakaszát is. Az országos kerékpárút hálózat bővítése sem állt le, jelenleg mintegy 850 kilométernyi fejlesztés kivitelezése és előkészítése van folyamatban. 

A legutóbbi forgalomszámlálásuk adatai szerint a hétvégéken átlagosan 17 százalékkal, a hétköznapokon 25-30 %-kal többen bicikliznek. A társaság azt reméli, hogy a megnövelt karbantartási keret és az új hálózati elemek is hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a tendencia folytatódik, és még többen kerékpározzanak a jövőben.  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!