Megint bővítik az ipari parkot

ipari park
Győr |

Legutóbb egymilliárd forintot meghaladó beruházásban 22 hektárral bővült - még 2018 végén - a győri ipari park. Már akkor látszott, a betelepülő cégek okán várhatóan csak három-négy esztendőre jelenthet ez megoldást. Most újra bővíteni kell - kormányhatározat született, hogy április végéig előterjesztés készüljön az ehhez szükséges intézkedésekről.

Közel kétszáz cég telepedett le a több mint 210 hektáros ipari parkban, s nagyjából nyolcezren dolgoznak itt: most újabb fejlődés előtt áll. A napokban hirdettek ki kormányhatározatot a Győri Ipari Park újabb bővítéséről és a bővítéssel összefüggő infrastruktúra-fejlesztésekről. A kialakítandó ipari-innovációs fejlesztési területeken szükségesek közlekedési infrastruktúra és közműberuházások. Az innovációért és technológiáért felelős miniszternek kell előterjesztést készítenie a park megközelítését segítő úthálózatokhoz szükséges kormányintézkedésekről. Ugyanez a helyzet a vasúti infrastruktúrával, felülvizsgálata után vasúti áruszállítás és szállítmányozás fejlesztése érdekében kell előterjesztést benyújtania: mindkét esetben április 30-ig. A mostani kormányhatározat egyébként felhatalmazza a külgazdasági és külügyminisztert, hogy együttműködési megállapodást írjon alá azon gazdálkodó szervezetekkel, amelyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházást valósítanak meg az ipari parkban.

A kormány mostani határozatával művelési ág változás átvezetéssel beruházási célterületté nyilvánítja ezen külterület földrészleteket, valamint a telekalakítási eljárások véglegessé válását követően kialakított földrészleteket.

ipari park
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?