Az ETO-stadion az államé, a hotel és az élménypark a Paár-cégé

ETO-stadion
Győr |

Hiába kérdeztük egy jó ideje, hivatalosan senki – még a tulajdonos Világi Oszkár sem - válaszolt arra a kérdésre a klubnál, hogy ki vette meg a tavaly decemberi árverésen az ETO stadiont, az edzőközpontot, a hotelt vagy az élményparkot. A tulajdoni lapokból azonban kiderül, hogy a licit nyerteseként a szálloda és az ETO Park a Barlinek Kft-é, vagyis a Paár Attila cégéé, de az edzőközpont és a stadion azóta állami tulajdonba került.

- Remélem, a felszámolási eljárás végén az új tulajdonossal sikerül majd megegyezni, a stadiont, pályát tudjuk majd használni.

- Tudja, ki volt a licitáló, és ki lesz a leendő tulajdonosa az ingatlanoknak?

- Nem.

A fenti párbeszédben február elején az ETO új tulajdonosa, Világi Oszkár válaszolta ezt újságíró kérdésre. Akkor már két hete tudni lehetett, hogy eredményes volt az árverés, amely még a Quaestor-ügy hozadékaként indult edzőközpontra, stadionra, hotelre és ETO Parkra új tulajdonost keresve. Furcsa válasz volt, hogy valaki úgy lett egy klub tulajdonosa, hogy nem tudja, kié az ingatlan, játszhat-e majd a csapat a stadionban, vagy edzhet-e valamelyik füves pályán.

Az Új Szó próbálkozott pár nappal később még egyszer, amikor az ETO új ügyvezetőjének is feltette a kérdést, kié a stadion és az edzőközpont? „Ezzel nem foglalkozom. Ha kihirdeti a felszámoló az árverés nyertesét, megtudjuk, kivel kell megállapodnunk az üzemeltetésről. Szerintem nem lesz probléma.”

Azóta is csak városi pletykák mentek az ingatlanok tulajdonjogáról, majd márciusban sajtótájékoztatót tartottak, bejelentvén, az új tulajdonosnak köszönhetően hamarosan új bérlők népesíthetik be az ETO Parkot. A parlamenti és az önkormányzati képviselő is méltatta az új tulajdonost, de a nevét senki sem mondta ki, a tudósításokban sem hangzott el. Talán jelzésképp ott volt viszont az eseményen Simon Csaba is, a WHB illetékese, de ő nem kért szót.

A helyzet tisztázására megnéztük az érintett ingatlanok tulajdoni lapjait.

Az edzőközpont és a stadion esetében az látható, hogy a felszámolás alatti ETO Park Kft. és Győri ETO FC Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. tulajdoni hányadait idén februárban és márciusban törölték, az új tulajdonos mindkét esetében a Barlinek Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Kft. lett egészen idén májusig. Ekkor adásvétellel a magyar állam szerezte meg, s már a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a tulajdonosi jogok gyakorlója.

A Barlinek Kft. ügyvezetője a Nemzeti Cégtár szerint Paár Attila, a WHB tulajdonosa.

A többi értékes ingatlantól viszont nem szabadult meg a Barlinek. Az ETO Park, vagyis az élményközpont szintén az ETO Park Kft-től került át az árverés után idén februárban a Paár-céghez, akárcsak a szálloda.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?