Gazdaság

Végleg elszáll a Kačka üzletlánc

Pozsony | Hamarosan egy újabb üzletláncnak inthetünk búcsút: a losonci CBA Slovakia örökébe lépő Kačka Élelmiszerüzlet tulajdonosai javaslatot tettek a csődeljárás beindítására a saját üzletláncuk ellen.
Molnár Iván

2019. szeptember 4. 12:00

A sajtóban idén februárban futott végig a hír, hogy a losonci CBA Slovakia üzleteit korábban átvevő lengyel Enterprise Investors (EI) Potraviny Kačka néven üzemelteti tovább az üzletláncát. Akkor azt ígérték, hogy a nevükhöz (magyarul Kacsa) méltóan az egyik „legelszálltabb szlovákiai üzletlánc lesznek, a legelszálltabb akciókkal”.

Mára azonban kiderült, hogy ez az üzleti modell nem jött be. A Hospodárske noviny gazdasági napilap már két héttel ezelőtt figyelmeztetett arra, hogy az elmúlt évet 4,7 millió eurós veszteséggel záró Kačka pultjai konganak az ürességtől, a társaság pedig késik az alkalmazottak bérének a kifizetésével. Mára a cégvezetés is elismerte a bajt.

„Társaságunk megérett a csődeljárás beindítására”

– jelentette be Wieslaw Chlebuš, a Potraviny Kačka vezérigazgatója. A társaság igazgatótanácsa ezért augusztus 31-én javaslatot tett a csődeljárás beindítására a bíróságnál. Amíg ez utóbbi nem hozza meg a döntését, a cégvezetés szerint a több mint 200 üzletből álló hálózata még nyitva tart.

Hírlapi források szerint azonban a cég alkalmazottai több régióból is jelezték, hogy az üzletük talán már e héten sem lesz nyitva. A Hospodárske noviny szerint a háttérben az áll, hogy a Kačka üzletláncot finanszírozó ČSOB Banka az elmúlt napokban blokkolta a cég számláit.

(mi, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Cséfalvay: A Hídban nincs elég erő és akarat

Kedden Füleken játszik a DAC – a hazaiaknak ez az év meccse

Leállították a büntetőeljárást Kiska állítólagos zsarolása ügyében

Továbbra sem javult a pedagógusok helyzete

Az MKP egyelőre nem válaszol az OĽaNO ajánlatára

VIDEÓ: Alvó sofőr okozta a balesetet a pozsonyi Sitina-alagútban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?