Gazdaság

Univerzális szolgáltatók

Pozsony | Az energiapiacon tapasztalható egyre nagyobb konkurenciaharcnak köszönhetően Szlovákiában is megugrott azon szolgáltatók száma, amelyek együttesen áramot és vezetékes gázt is kínálnak a lakossági ügyfeleknek. A legfrissebb felmérések szerint a lakosság jelentős része elsősorban az alacsonyabb ár miatt dönt az univerzális energiaszolgáltatás mellett.
Molnár Iván

2012. október 8. 21:14

Míg korábban az áramszolgáltatók kezdték el tömegesen felvenni szolgáltatásaik körébe a gázszolgáltatást, a múlt hónaptól a legnagyobb hazai gázszolgáltató, a Szlovák Gázművek (SPP) kezdte el kínálni a lakossági fogyasztók számára az áramszolgáltatást. Az univerzális szolgáltatással a cégek az ügyfeleik számát szeretnék növelni, a kiegészítő szolgáltatást így általában olcsóbban kínálják a versenytársaiknál. Az SPP például azt ígéri, hogy az elkövetkező 6 hónapban a háztartásoknak 8 százalékos árkedvezménnyel kínálja az elektromos energiát.

Az univerzális szolgáltatást kínáló cégek a legfrissebb felmérések szerint jó lóra tettek, hiszen ez az a szegmens, amelyben jelentős tartalékok vannak. A TNS Slovakia legújabb felmérése szerint a szlovák háztartások 79 százaléka az áram- és a gázszolgáltatást is igénybe veszi, miközben közülük 100 fogyasztóra még mindig csak 5 olyan jut, amelyik egy szolgáltatótól veszi a gázt és a villanyt is. A tájékoztatással ugyan nincs gond, hiszen az emberek háromnegyede már tud arról, hogy létezik ilyen lehetőség, az érintett cégeknek azonban a többséget még nem sikerült meggyőzniük az univerzális szolgáltatás előnyeiről. Emiatt a háztartások 54 százaléka nem tervezi, hogy a jövőben egy szolgáltatótól veszi majd mindkét energiát, és csak a megkérdezettek 40 százaléka nyilatkozott ellenkező értelemben. A masszív reklámkampánynak köszönhetően ugyanakkor a nagy többség, az emberek 85 százaléka már tudja, hogy az átállással pénzt takaríthat meg.
Önnek ajánljuk

Már ketten meghaltak Nyitrán influenzában

Frissítve

Kiska: a KTAG elleni eljárás Fico bosszúja

VIDEÓ: Beintett a rendőröknek, majd megpróbált meglépni előlük

Le kell bontani a szeredi hidat

Közbeszerzési törvényt sértettek Ógyallán

Bugár már unja, hogy neki kell kibékítenie a közjogi méltóságokat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?