Gazdaság

Egyre többen keresik a hazai élelmiszert

Pozony | A szlovákiai vásárlók körében egyre népszerűbbek a hazai termékek – derül ki a GfK Slovensko felméréséből, amely a Minőség a Régióinkból Polgári Társulás megrendelésére készült.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. október 17. 11:13

- Pravda

A szlovákiai vásárlók 65 százaléka jelezte a GfK-nak, hogy ha az általa keresett élelmiszerből hazai termelőktől származó, minőségi áru is megtalálható az üzletek kínálatában, akkor inkább a hazai mellett dönt. A most közzétett felmérés szerint a vásárlók 40 százaléka tudatosan keresi a szlovák élelmiszereket, miközben az ilyen vásárlók aránya csak az elmúlt két évben nagyjából 4%-kal nőtt. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebben vannak, akiknek teljesen mindegy, honnan származik az adott élelmiszer. Míg 2016-ban a megkérdezettek több mint 20, ma már csupán a 16%-a osztja ezt a véleményt.

2018. szeptember 24. 16:06

Veszélyesen megugrott az élelmiszer-behozatal

A Minőség a Régióinkból Polgári Társulás e héten tartja azt az országos akcióját, amelynek a célja, hogy az üzletekben, vendéglőkben minél többen válasszák a szlovákiai termékeket. „A vásárlók már hajlandók akár többet is fizetni a hazai, minőségi élelmiszerekért. Egyre többen tudatosítják, hogy ezzel az országuk gazdaságának a fellendítéséhez is hozzájárulnak, amivel közvetve saját magukon is segítenek” – nyilatkozta Bohumila Tauchmannová, a polgári társulás elnöke. A „Büszkén kérjük a szlovákiait” akciót a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS) is támogatja. „Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy az élelmiszerek esetében is növeljük az ország önellátását, kihasználva az egyes régiók lehetőségeit” – mondta Milan Muška, a ZMOS ügyvezető alelnöke. (mi, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?