Fekete krónika

Robbanás történt egy pakisztáni piacon, sokan meghaltak

Pesavar | Nagy erejű robbanás történt az északnyugat-pakisztáni Hangu város piacterén, a legfrissebb hírügynökségi jelentések szerint a halálos áldozatok száma 25, a sérülteké pedig legkevesebb 35.
MTI

2018. november 23. 10:14

A felvétel illusztráció

A robbanást egy házi készítésű pokolgép okozta - közölte egy helyi közigazgatási vezető. Egy másik forrás szerint öngyilkos merénylő robbantotta fel a pokolgépet. A szerkezet a piactérnek azon a részén volt elhelyezve - illetve a feltételezett motorkerékpáros merénylő egy olyan helyen állt -, amely közel van egy síita vallási iskola főkapujához. Az áldozatok többsége is síita. A síiták kisebbségben vannak a szunnitákhoz képest az országban. Hangu az afganisztáni határnál lévő törzsi területen fekszik Haibár-Pahtunhva tartományban, ahol az utóbbi években szunnita szélsőségesek számos támadást követtek el síiták ellen.

Surín Mazari pakisztáni emberi jogi miniszter elítélte a merényletet, és kijelentette, hogy az incidenst a szomszédos Afganisztánban uralkodó helyzet, vagyis az váltotta ki, hogy az amerikai erők vesztésre állnak szélsőségesekkel szemben. Ezért Pakisztánnak fel kell készülnie ennek következményeire, és jobban megvédenie a törzsi területeket - tette hozzá.

2018. november 23. 07:52

Tűzpárbaj tört ki Kína karacsi konzulátusánál, rendőrök meghaltak
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Menyhárt azt mondja, nehezebb volt visszalépni, mint elindulni

Frissítve

Kiska: a KTAG elleni eljárás Fico bosszúja

Trnava–DAC derbi a tévében

Le kell bontani a szeredi hidat

Bugár már unja, hogy neki kell kibékítenie a közjogi méltóságokat

Már ketten meghaltak Nyitrán influenzában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?