Fekete krónika

Őrizetbe vettek egy tizenéves fiút, aki felelős lehet az olasz klubban kitört halálos tömegpánikért

Róma | A hatóságok azonosították azt a 16 éves fiút, aki paprikaspray-t fújt szét egy koncerten szombatra virradó éjjel, és ezzel hat ember halálához vezető pánikot robbantott ki Olaszországban, a Marche tartománybeli Corinaldo egyik szórakozóhelyén - jelentette az olasz sajtó hétfőn. Az északolasz Pavia egyik iskolájának diákjai a hét első napján paprikaspray-t fújtak egymásra.
MTI

2018. december 10. 12:30

- TASR/AP-felvétel

Pavia szóban forgó szakközépiskolájából 30 diákot szállítottak kórházba. Az első hírek szerint a tanulók paprikaspray-t fújtak egymásra. Valószínűleg utánzásról van szó: kipróbálták azt a sprayt, amely péntek este tömegpánikot okozott egy szórakozóhelyen.

A védelmi spray-t nagykorúak Olaszországban dohányboltokban is megvásárolhatják.

A péntek éjjeli tömeges pánik okozásával gyanúsított, immár azonosított fiatalembert a szórakozóhelyen felvett videofelvételek és szemtanúk beszámolói alapján találták meg. A felvételeken látható, hogy a baseball-sapkát és orrát, száját elfedő maszkot viselő fiú spray-t fúj a tömegbe egy olasz rapper koncertjén. Az ügyészség a következő órákban hallgatja ki.

A hatóságok feltételezése szerint a fiú nem önvédelemből, hanem szándékosan használta a paprikaspray-t: azért ment a koncertre, hogy lopjon, és miután valakinek a nyakából leszakított egy arany nyakláncot, megfújta a spray-t, hogy kavarodást keltsen és elterelje magáról a figyelmet. Az olasz sajtó szerint a diszkókban már ismert az úgynevezett spray-banda, amely így fosztja ki a közönséget.

 

2018. december 8. 08:17

Agyontaposták egymást a klubban, mert könnygázt fújtak közéjük

Annak a gyanúja is felmerült, hogy más történt: "egyszerű" vagányságról volt szó, mivel a fiatalok között divatként terjed hogy a koncerteken paprikaspray-t fújnak egymásra.

Sajtóértesülések szerint a fiatalkorú otthonában kábítószert találtak.

Hétfőn további két nagykorú személyt őrizetbe vettek: a fiú barátait, akiket szintén drog miatt köröztek.

A spray-t fújó fiatalember pánikot robbantott ki a koncert kezdetére váró közönségben: a majdnem kizárólag tinédzserekből álló tömeg kiáramlott a teremből, de súlyuk alatt az egyik kijárati rámpa összeomlott. A tömeg 5 fiatalt nyomott agyon és az egyikük édesanyját, aki testével védte meg 11 éves lányát. A hét súlyos sérültből négynek még mindig kritikus az állapota.

Corinaldo Lanterna Azzurra nevű szórakozóhelyét a hatóságok lezárták. A legutolsó információk szerint a 469 férőhelyes diszkóba 680 jegyet adtak el, de a jelenlevők szerint ennél is sokkal többen voltak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alkotmánybíró-jelöltek: ezt mondta Drgoňec, Duditš, Dulak, Duľa, Ďuriš és Fiačan a meghallgatáson

VIDEÓ: A Basternák-gyilkosság ügyében razziázik a NAKA, Alena Zs. sofőrjét is őrizetbe vették

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Robert Fico megjelent az alkotmánybíró-jelölti meghallgatáson

Több vizet a Bodrogközbe

Érsekújvár: 12 éves fiú akart meglopni egy autójában ülő nőt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?