Fekete krónika

Meghalt Cliff a Dallasból

Meghalt Ken Kercheval amerikai színész, a Dallas című sorozat Cliff Barnesa - írja a The Hollywood Reporter hozzátéve, hogy a színész szülővárosának lapja szerint Kercheval vasárnap este hunyt el. A színész 83 éves volt.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. április 25. 10:00

- TASR-felvétel

Ken Kercheval 1935. július 15-án született az Indiana állambeli Wolcottville-ben, majd az onnan nem messze fekvő Clintonban nőtt fel. Előbb az indianai egyetemen tanult zenét és drámát, majd Kaliforniában és New York-ban színészetet.

Az 1960-as években a Broadway-n tűnt fel, majd több sorozatban és filmben is játszott, feltűnt a Hálózat című 1976-os filmben, valamint a hetvenes években több Kojak-részben is.

A Dallasban a kezdetektől, 1978-tól az 1991-es utolsó epizódig szerepelt, a sorozatban a vetélytársát, Jockey Ewingot alakító Larry Hagman mellett ő volt az egyedüli, aki végig játszott a sorozatban, 357 részből összesen 342-ben. Cliff Barnesként szerepelt az 1996-os Jockey visszatér című tévéfilmben, valamint a 2012-14-es új Dallas-sorozatban is.

A színésznek eredeileg Raymond Krebbs szerepét szánták, de végül megkapta a Ewingokkal rivalizáló olajmágnás Cliff Barnesnak a szerepét.

Az erős dohányost Kerchevalt 1994-ben tüdőrákkal diagnosztizálták, akkor eltávolították a tüdejének egy részét is.

Három házasságából öt gyermeke született. (Forrás: HVG)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Epstein halálától Bill Clinton kék ruhájáig

2:1-re győzött a DAC Nyitrán

SHMÚ: Hétfőn is viharok várhatók csaknem az egész országban

Európai programot!

Két pontot elherdáltak a somorjaiak

VIDEÓ: Belecsapott a villám Danko zászlórúdjába?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?