Fekete krónika

Már legalább 150 ember vesztette életét Indiában pancsolt szesz fogyasztása miatt

Már legalább 150 ember vesztette életét India egyik északkeleti államában mérgező pancsolt szesz fogyasztása miatt - közölték vasárnap a hatóságok.
MTI

2019. február 24. 12:30

- Képarchívum, illusztráció

Asszám államban három különböző kórházban továbbra is több mint 170 embert ápolnak a mérgezés tüneteivel. Új páciensek is érkeznek még, akiknek két nappal a pancsolt alkohol fogyasztása után lettek panaszaik.

A hatóságok vizsgálják a mérgező ital pontos összetételét, illetve próbálják felderíteni az eredetét és elfogni a felelősöket. Eddig 16 embert vettek őrizetbe. A hivatalos tájékoztatás szerint teaültetvényeken dolgozó munkások ittak az illegálisan előállított alkoholból csütörtökön, miután kézhez kapták munkabérüket.

Az asszámi tömeges mérgezés előtt mindössze két hete történt hasonló tragédia Észak-Indiában, Uttar Prades és Uttarakhand államokban. Akkor több mint száz ember halt meg az illegálisan készített, mérgező hatású szesz fogyasztása miatt.  

 Indiában széles körben elterjedt a pancsolt italok fogyasztása, ugyanis sokkal olcsóbbak az import áruknál és a bevett indiai márkáknál. A nemzeti bűnügyi nyilvántartási hivatal szerint átlagosan körülbelül ezer ember hal meg évente Indiában illegálisan készült szesz miatt, főleg a társadalom szegényebb rétegéből. Ezeket az italokat általában rossz minőségű alapanyagokból, ipari alkoholból és egyéb mérgező szerekből keverik ki.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?