Fekete krónika

Cápa végzett egy fürdőzővel Ausztráliában

Belehalt cápaharapás okozta sebesüléseibe egy 33 éves férfi Ausztráliában keddre virradóra.
MTI

2018. november 6. 08:34

Nagy fehér cápa - Kép: Wikipedia

A férfi hétfő este kihajózott barátaival az Ausztrália észak-keleti partjainál található, évente több százezer turistát vonzó Whitsunday-szigetek Cid Harbour nevű öblébe. A cápatámadás éjjel történt, amikor a férfi tengerben úszott.

A cápaharapás súlyos sebesüléseket okozott a férfi bal combján, jobb vádliján és bal csuklóján. Bár a helyszínre érkező légi mentők még a hajón ellátták, mielőtt kórházba szállították, az egészségügyi létesítményben már nem tudtak rajta segíteni. Az egyik mentős elmondta: az áldozat súlyos sebesüléseket szenvedett, jelentős mennyiségű vért vesztett, ami hirtelen szívmegálláshoz vezetett.

Ő volt a második ember az idén, akinek cápaharapás okozta halálát Ausztráliában.

Legutóbb szeptemberben történt cápatámadás a Cid Harbour térségében, közel a 33 éves férfi balesetének helyszínéhez. Egy nap leforgása alatt egy 46 éves nőre és egy 12 éves lányra támadtak cápák. A lány elvesztette egyik lábát. Az ausztráliai hatóságok cápavadászatot indítottak, és egy hét alatt megöltek hat ragadozót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?