Fekete krónika

Az internet mentette meg a kényszerházasságtól a 19 éves szlovák lányt

Rohrbach | A 19 éves lányt, akit egy indiai férfihez akartak hozzáadni, és a felső-ausztriai Rohrbachban tartottak fogva egy vendéglőben, az osztrák rendőrség szabadította ki. Az öt gyanúsított, a három török és két indiai származású férfi szabadlábon védekezhet.
TASR

2018. január 22. 17:57

- Ján Krošlák felvétele

Az APA hírügynökség információi szerint január 11-én egy 20 éves nő bejelentést tett a rendőrségen, miszerint egy 31 éves indiai férfi hamis munkalehetőséget ígérve Ausztriába csalogatta, és ott arra akarta kényszeríteni őt, hogy menjen feleségül egy 28 éves honfitársához. Az indiai férfi így akart letelepedési engedélyhez jutni az EU-ban. A nő azt állította, hogy a 19 éves unokatestvérét ugyanebből az okból tartják fogva egy ismeretlen helyen.

A rendőrségnek akkor az internetes kapcsolat ellenére sem sikerült megtalálni a lányt, a helyszínt nem tudták azonosítani. Január 15-én a lány fotókat juttatott el Szlovákiába arról a vendéglőről, ahol fogva tartották. A fotók és egy tolmács segítségével sikerült beazonosítani a helyszínt.

A 19 éves lányt a rendőrség nem sokkal később kiszabadította, a három, 33 és 43 év közötti török férfit (a vendéglő tulajdonosát, annak bátyját és unokatestvérét, akik segítettek a bűntény elkövetésében) letartóztatták. A gyanúsítottak ellen a rendőrség érdekházasság és személyi szabadság korlátozásának gyanújával eljárást indított. 

Önnek ajánljuk

Szenzáció: a magyarok legyőzték a vb-ezüstérmest

Elhunyt Keszegh István tanár

Emésztőgödörbe esett egy kisfiú, mentőhelikoptert kellett riasztani

Wales egy korai góllal legyőzte Szlovákiát

Megmentenék a liberális demokráciát az új politikai vállalkozások

Kikötött Norvégiában a bajba jutott Viking Sky luxushajó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?