Fekete krónika

Az internet mentette meg a kényszerházasságtól a 19 éves szlovák lányt

Rohrbach | A 19 éves lányt, akit egy indiai férfihez akartak hozzáadni, és a felső-ausztriai Rohrbachban tartottak fogva egy vendéglőben, az osztrák rendőrség szabadította ki. Az öt gyanúsított, a három török és két indiai származású férfi szabadlábon védekezhet.
TASR

2018. január 22. 17:57

rendőrség
- Ján Krošlák felvétele

Az APA hírügynökség információi szerint január 11-én egy 20 éves nő bejelentést tett a rendőrségen, miszerint egy 31 éves indiai férfi hamis munkalehetőséget ígérve Ausztriába csalogatta, és ott arra akarta kényszeríteni őt, hogy menjen feleségül egy 28 éves honfitársához. Az indiai férfi így akart letelepedési engedélyhez jutni az EU-ban. A nő azt állította, hogy a 19 éves unokatestvérét ugyanebből az okból tartják fogva egy ismeretlen helyen.

A rendőrségnek akkor az internetes kapcsolat ellenére sem sikerült megtalálni a lányt, a helyszínt nem tudták azonosítani. Január 15-én a lány fotókat juttatott el Szlovákiába arról a vendéglőről, ahol fogva tartották. A fotók és egy tolmács segítségével sikerült beazonosítani a helyszínt.

A 19 éves lányt a rendőrség nem sokkal később kiszabadította, a három, 33 és 43 év közötti török férfit (a vendéglő tulajdonosát, annak bátyját és unokatestvérét, akik segítettek a bűntény elkövetésében) letartóztatták. A gyanúsítottak ellen a rendőrség érdekházasság és személyi szabadság korlátozásának gyanújával eljárást indított. 

Önnek ajánljuk
Felmérés: Parlamenten kívül az MKP

Nyilvánosságra került a titkos felmérés

Mojmír Mamojka

Mamojka egyelőre marad

Robert Fico

Fico nem kíván egyebet, csak 2,99 százalékot a Hídnak

Jana Cigániková

VIDEÓ: Elszabadultak az indulatok – már a középső ujjukat mutogatják egymásnak a képviselők a parlamentben

Kucsera Miklós

Vágsellyei győzelem az érsekújvári régióderbin

hh

Férfimese a nagybetűs nőről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.